Ce ar trebui sa stii despre antibiotice, inainte de a le administra?

1
De Cristina Tudor
27 dec. 2020

Antibioticele au salvat, din momentul descoperirii, sute de milioane de vieti.

Acestea sunt medicamente concepute special pentru a trata infectiile de diferite tipuri si sunt benefice in circumstante, pentru tratarea anumitor afectiuni. Cu toate acestea, administrarea excesiva de antibiotice poate avea efecte adverse ce pot dauna sanatatii. Iata ce trebuie sa stii despre aceste medicamente si de ce sunt recomandate numai cu prescriptia medicului.
Tratamentul cu antibiotice a salvat sanatatea multor persoane, tratand cu succes anumite infectii. Totusi, administrarea frecventa poate cauza o rezistenta la aceste medicamente, ceea ce inseamna ca nu isi vor mai face efectul asteptat cand vei avea cea mai mare nevoie de ele. Ela Craciun, jurnalista si prezentatoare TV, ne dezvaluie pe blogul ei ce lucruri ar trebui sa stim inainte de a ne administra antibioticele pe cont propriu.

„Toti medicii cu care am stat de vorba pentru diferite materiale mi-au spus acelasi lucru: apeland la antibiotice pentru orice problema, o sa ajungi ca atunci cand vei avea cu adevarat nevoie de antibiotic, acesta sa nu isi mai faca efectul.

O simpla raceala nu se trateaza cu antibiotice, asa cum o durere in gat nu are nevoie de antibiotic, decat daca medicul iti spune”, a sustinut jurnalista, in cadrul postarii de pe blog.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.