Ce icre sunt toxice pentru om? Lista pestilor care au icre toxice

icre toxice
1
De Cristina Tudor
21 feb. 2020

Salata de icre: ce icre sunt periculoase si toxice pentru organism? Lista pestilor care au icre periculoase.

Icrele sunt extrem de populare pe masa romanilor si reprezinta o alegere perfecta si delicioasa pentru o gustare rapida. Preparate asa cum trebuie icrele au un gust placut si sunt extrem de hranitoare.

Mare atentie insa, exista cateva tipuri de icre ce nu ar trebui consumate, deoarece sunt toxice pentru om.

Icre periculoase pentru om: lista completa de pesti cu icre toxice

In general consumul de icre nu este periculos pentru om. Icrele cu cel mai bun gust sunt caviarul si icrele de manciuria; acestea sunt insa si foarte scumpe, avand un pret prohibitiv. Trebuie sa se tina cont si de faptul ca gustul icrelor este influentat in mare parte de zona din care au fost vanati pestii: exista o diferenta de gust intre pestii care traiesc in salbaticie si pestii care traiesc in ferme.

De asemenea, gustul icrelor de peste este influentat si de felul in care icrele au fost tratate dupa recoltare.

Este recomandata acordarea unei importante sporita icrelor colectate de la pastravi, deoarece acestea pot fi infestate cu ouale viermelui lat parazit intestinal, care poate atinge o lungime intre 10 si 20 de metri.

In acelasi timp, icrele de la anumiti pesti nu trebuie consumate niciodata, deoarece contin substante toxice pentru om. 

Ce se intampla daca mananci salata de icre toxice

In cazul nefavorabil in care ai consumat salata de icre toxice, vei experimenta simptome precum greata, diaree sau dureri de cap. In cazurile extreme persoana poate prezenta stari de febra.

Anumite persoane care consuma icre de somn pot avea indigestii severe. De regula insa salata de icre de somn nu prea se prepara, deoarece icrele de somn au un gust neplacut.

Vedeti aici lista completa a pestilor care contin icre toxice.

Foto: Getty Images