Ce se intampla in organismul tau atunci cand nu bei suficienta apa

1
De Cristina Tudor
18 dec. 2020

Fiintele umane sunt formate din aproximativ 80% apa. Fiecare organ, celula si tesut din corpul nostru o foloseste pentru a functiona corect, motiv pentru care este important sa beti suficienta apa in fiecare zi.

„Suntem compusi din apa mai mult decat orice altceva”, spune Marjan Moghaddam, medic de familie al Henry Ford Health System. „Se recomanda sa beti zilnic pahare de apa de sase pana la opt pahare. Sase este in regula pentru majoritatea oamenilor, opt daca sunteti mai activ ”.

Daca apa potabila nu face parte din dieta voastra zilnica, umpleti o sticla de apa dimineata si pastrati-o aproape pentru a urmari cat beti.

Consumul de apa sub forma de fructe si legume dense in apa, cum ar fi castraveti, pepeni, fructe de padure, lamai si lime, este, de asemenea, o modalitate excelenta de a suplimenta aportul de lichide, spune dr. Moghaddam.

Ce se intampla daca nu bei suficienta apa

Orice ati face, asigurati-va ca beti cele sase pana la opt pahare de apa, altfel deshidratarea ar putea provoca o serie intreaga de probleme. Iata cateva efecte secundare:

Dureri de cap persistente. Unul dintre primele lucruri pe care s-ar putea sa le observati atunci cand sunteti deshidratat este o durere de cap. Vestile bune? Daca deshidratarea este cauza, ar trebui sa dispara la scurt timp dupa ce beti un pahar mare de apa.
Functia intestinului lent. „Exista receptori de apa in colon si extrag apa din corp pentru a face scaunele mai moi”, spune dr. Moghaddam. „Daca nu aveti suficienta apa, scaunele dure si constipatia ar putea fi efecte secundare frecvente, alaturi de dureri abdominale si crampe.”

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: