Cele mai eficiente remedii impotriva caderii parului

1
De Cristina Tudor
21 oct. 2019

Pierdere zilnica a 30-40 de fire de par este un lucru normal, dar, cand situatia devine mai grava, ne gandim cum am putea sa ne regeneram podoaba capilara.

Primul impuls este acela de a apela la tratamente ajutatoare naturale, care nu au efecte secundare. Noi va prezentam cateva masti-minune, pentru un par bogat si sanatos.

Cele mai eficiente remedii impotriva caderii parului. Masca revigoranta

Aveti nevoie de doua linguri cu ulei de masline, un galbenus de ou si cateva picaturi de zeama de lamaie. Amestecati bine ingredientele pana se omogenizeaza si aplicati pasta obtinuta pe parul curat. Acoperiti cu o casca de baie si lasati sa actioneze 45 de minute. La final spalati bine parul cu sampon.

Lotiune regeneranta

Aveti nevoie de 500 g de praf de cedru, doua galbenusuri de ou si cateva picaturi de lamaie. Amestecati bine si aplicati lotiunea pe toata lungimea parului, masand usor scalpul. Lasati 15 minute si apoi clatiti bine cu apa calduta.

Tratament pentru fire fragile

Daca aveti un par fragil va propunem un tratament excelent, din doua linguri cu smantana, o jumatate de lingura cu germeni de grau si o lingura cu suc de lamaie. Dupa spalare intindeti amestecul omogenizat pe parul umed, cu ajutorul unui pieptene. Se acopera parul cu o casca de baie, se lasa 15 minute si se clateste. Acest tratament se aplica o data pe saptamana.

Cele mai eficiente remedii impotriva caderii parului. Uleiul de ricin face minuni!
Uleiul de ricin, galbenusul de ou si uleiul de masline extravirgin sunt un un izvor de sanatate pentru podoaba capilara. Amestecati doua lingurite de ulei de ricin si doua de ulei de masline, apoi adaugati galbenusul. Aplicati din aceasta pasta omogena cate putin la radacina firului de par, masand usor. O lasati sa actioneze 40 de minute, apoi clatiti. Masca se utilizeaza de doua-trei ori pe saptamana, timp de trei luni.

Ardeiul iute si ceapa stimuleaza cresterea

Datorita faptului ca este un iritant pentru piele, el activeaza circulatia sangvina si atrage substantele nutritive in scalp, promovand si eliberarea de histamine, ce stimuleaza regenerarea celulelor si cresterea parului.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.