Cele mai sanatoase uleiuri – previn imbatranirea celulara, stimuleaza sistemul imunitar si ajuta creierul

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
4 apr. 2020

Uleiurile presate la rece au o serie de avantaje deloc de neglijat pentru sanatate.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie precizeaza ca uleiurile presate la rece sunt transformate in energie si ajuta la dezvoltarea celulelor.

In plus, aceste „grasimi bune” sunt benefice in lupta cu colesterolul cel rau. Mai putin procestae, aceste grasimi au efecte revigorante folosite in salatele de cruditati.

Uleiul de floarea-soarelui, foarte bogat in vitamina E, este considerat o sursa importanta de protectie pentru artere si pentru inima. Aceasta vitamina are un puternic efect antioxidant, previne imbatranirea celulara, stimuleaza sistemul imunitar si asigura dezvoltarea normala a nervilor.

Cele mai sanatoase tipuri de ulei

Uleiul de floarea-soarelui este valoros si pentru aportul de grasimi polinesaturate si de vitamina A, care ajuta la cresterea oaselor si a dintilor, previne infectiile de tot felul si este responsabila de perceperea luminii. In stare naturala, uleiul din floarea-soarelui, presat la rece, este util in alimentatia celor cu ateroscleroza si cu hipertensiune.

Uleiul de masline, atat de bogat in acizi grasi nesaturati, in numeroase substante antioxidante si in saruri minerale, este foarte gustos si eficient in tratamentul unei game largi de afectiuni, de la colici hepatice, guta, reumatism, hemoroizi si pana la combaterea cancerului. De asemenea, consumul frecvent de ulei de masline presat la rece are puterea sa protejeze inima, colonul, sa tina in frau hipertensiunea arteriala si, nu in ultimul rand, ajuta la evacuarea calculilor biliari.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com