Cele mai valoroase produse apicole – ajuta in vindecarea unor boli grave

1
De Cristina Tudor
1 sept. 2020

Apiterapia este solutia pentru multe boli. Polen, pastura, propolis, miere, laptisor de matca sau venin de albine, toate au efecte extraordinare asupra insanatosirii organismului.

Apiterapia este numita adesea terapia cu produse apicole si presupune, in principiu, utilizarea acestora pentru a trata un spectru larg de afectiuni si simptomele acestora, precum si durerile cauzate de leziunile acute si cronice.

Totodata, exista o serie de produse care sunt benefice sanatatii si sunt utilizate in apiterapie si includ: polenul, pastura, propolisul, mierea, laptisorul de matca si veninul de albine.

Doctorul Vanessa Youness, care a practicat si apiterapia in timpul complexului si indelungatului tratament, care a ajutat-o sa invinga scleroza multipla, boala de care a suferit inca din perioada adolescentei, considera ca, pe cat de simplu si banal suna, acest tratament alternativ ajuta atat persoanele cu afectiuni relativ usoare, cat si cu afectiuni grave, cum ar fi Boala Parkinson, scleroza multipla, Boala Alzeimer sau chiar lupus.

„Chiar daca la inceputul carierei am considerat-o prea banala pentru a fi folosita ca metoda de tratament intr-o clinica, in timp mi-am schimbat radical perceptia despre apiterapie.

Pe cat de simplista este metoda, pe atat de minunate sunt rezultatele obtinute. Apiterapia poate fi folosita atat in cazul afectiunilor mai usoare, precum rani, dureri, arsuri sau tendinita, precum si in cazul afectiunilor grave, precum artrita, zona zoster, infectiilor sau chiar in cazul sclerozei multiple, boala de care am suferit ani de zile si care putea sa-mi distruga ireversibil viata.

De asemenea, apiterapia este excelenta pentru intarirea sistemului imunitar, mai ales in aceasta perioada critica in care avem mare nevoie sa avem organismul puternic”, explica doctorul Vanessa Youness.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.