Cum ne sustinem anticorpii. Cele mai indicate alimente pentru o imunitate de fier

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
1 oct. 2020

Anticorpii sunt „soldateii” din organism care au grija sa il apere pe acesta de inamici, adica de antigenii care ataca organismul.

Anticorpii sunt de fapt, proteine, de aceea este necesar sa ne hranim corespunzator, cu alimente care sa sustina functia anticorpilor.

Un anticorp este o componenta proteica a sistemului imunitar care circula in sange, recunoaste substante straine precum bacteriile si virusurile si le neutralizeaza.

De asemenea, dupa expunerea la o substanta straina, numita antigen, anticorpii continua sa circule in sange, oferind protectie impotriva expunerilor viitoare la acel antigen.

Un anticorp este reprezentat de o imunoglobulina, adica o proteina gamaglobulinica gasita in plasma, in lichidul extracelular si in secretiile organismului.

Anticorpii sunt produsi de globulele albe din sange specializate, numite limfocite B (sau celule B). Structura anticorpului consta din doua lanturi usoare si doua lanturi grele, iar in varful anticorpului este o regiune hipervariabila, care permite anticorpului sa formeze diferite tipuri de anticorpi, special creati pentru a raspunde fiecarui antigen care ataca organismul, potrivit www.genome.gov si www.britannica.com.

Imunitate de fier. Ce mancam pentru cresterea imunitatii

Chefirul

O sursa foarte buna de calciu si probiotice. Aceasta bautura fermentata este o excelenta sursa de calciu si de bacterii probiotice. Sustine sanatatea intestinala. Are un continut ridicat de vitamine (complexul de vitamine B, caroten, vitaminele E, D si K), minerale (potasiu, fosfor, magneziu, zinc, iod, fluor, calciu) si proteine usor digerabile. Are proprietati antibiotice si antifungice.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.