Cum poti ameliora simptomele sinuzitei in mod natural?

1
De Cristina Tudor
3 feb. 2021

Sinuzita este o afectiune declansata de inflamatia sinusurilor.

Aceasta poate fi provocata de o infectie virala sau bacteriana si, cu toate ca organismul poate diminua manifestarile provocate de afectiune de la sine, exista tratamente naturiste care te pot ajuta in acest sens, mai rapid. Iata cum poti ameliora simptomele sinuzitei, in mod natural!

Sinuzita se poate manifesta prin simptome neplacute, care persista, precum congestia nazala, alterarea simtului mirosului si dureri de cap frecvente. In unele cazuri mai grave, afectiunea se poate transforma intr-o problema cronica. Din fericire, exista o serie de tratamente naturiste pe care le poti utiliza in confortul propriei locuinte, pentru a diminua efectele negative manifestate. Cum poti ameliora simptomele sinuzitei, folosindu-te de aromaterapie, cu ajutorul uleiurilor esentiale?

Uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt este cunoscut pentru beneficiile sale in tratarea multor afectiuni respiratorii. Datorita continutului de cineol, uleiul de eucalipt poate purifica aerul si indeparteaza in mod eficient bacteriile si germenii.

Pentru a ameliora simptomele sinuzitei, este nevoie sa adaugi 20 de picaturi de ulei de eucalipt intr-o oala cu apa clocotita. Apoi, te poti apleca usor deasupra recipientului pentru a inhala aburii rezultati. Poti face acest lucru timp de 5 minute, pana vei simti o relaxare la nivelul sinusurilor.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.