De ce medicii recomanda sa bei apa de la robinet, si nu imbuteliata

1
De Cristina Tudor
11 mai 2020

Apa de la robinet versus apa imbuteliata. Indiferent de provenienta, lacuri, rauri, izvoare sau puturi, orice apa utilizata pentru consum are un continut de saruri minerale si oligoelemente.

Apa care ajunge la robinetul din casa prin retelele orasenesti provine din surse naturale si deci include elemente necesare vietii si unui organism sanatos, precum fier, zinc, cupru, calciu, magneziu sau potasiu. Acestea au un rol important in dezvoltare si in metabolism, pentru buna functionare a organelor interne, in detoxifiere si in circulatia sangelui.

„Apa de la robinet, filtrata, este prima recomandare pentru consumul si hidratarea zilnica atat a copiilor, cat si a adultilor. Aceasta asigura continutul mineral necesar organismului, fara sa produca dezechilibre gastrice, renale sau de alta natura, printr-un aport nepotrivit de elemente. Apa simpla si curata ramane optiunea generala de hidratare corecta”, declara Prof. Dr. Dan Dumitrascu, Presedinte Ales al Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie.

Filtrarea creste siguranta apei si ii reda caracteristicile native

Apa din retelele oraselor se distribuie in stare potabila, insa se poate contamina pe traseu, din cauza starii necorespunzatoare a conductelor din retelele de distributie. O solutie eficienta pentru a avea in mod constant o apa curata si sigura pentru baut si gatit sunt sistemele de filtrare.

Apa de la robinet, desi potabila la intrarea in reteaua de distributie, se poate cotamina cu elemente nesigure pe parcurs pana la consumator, cum ar fi sedimente, paraziti sau metale. Filtrele elimina sau reduc continutul de plumb, clorul si alti compusi, solventii si pesticidele sau impuritatile precum nisipul sau rugina, dar si posibilii paraziti. Totodata, se obtine o apa fara miros, care isi redobandeste gustul nativ.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.