Dieta de 5 zile pentru o piele fina si un bronz intens care dureaza

1
De Cosmescu Elisabeta
16 iul. 2022

Intensifica si prelungeste nuanta bronzului tau cu ajutorul unei diete bogate in beta-caroten. Acest pigment se gaseste in toate fructele si legumele proaspete de culoare rosie, galbena si oranj. Iata o cura de 5 zile care te ajuta sa-ti pastrezi bronzul intens si sa ai o piele mai fina si mai stralucutoare ca niciodata.

Beta-carotenul este o substanta fara de care organismul nostru nu ar putea functiona. Acest pigment organic sustine regenerarea eficienta a tesuturilor prin stimularea proceselor celulare de la nivelul tuturor tegumentelor din corp. Mai multe studii realizate de-a lungul anilor demonstreaza ca o alimentatie bogata in aceasta substanta ajuta pielea sa tolereze mai bine efectele razelor solare. Cu toate acestea, dieta de fata nu te va proteja total de spectrul ultravioletelor, de aceea este important sa nu excluzi din rutina skincare aplicarea cremelor cu protectie solara.

Secrete uimitoare de dieta ale vedetelor – Cum au reusit sa slabeasca in timp record Christina Aguilera, Rebel Wilson si Drew Barrymore

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌟 BEST SMOOTHIE DIET 2022 🌟 (@10dayssmoothiediet)

Fructele si legumele bogate in beta-caroten neprocesate termic cresc sinteza de melanina (pigment organic de culoare aramie care protejeaza pielea) cu aproximativ 30%, noteaza eatthis.com.

Cura cu legume si fructe bogate in beta-caroten de fata nu numai ca te ajuta sa-ti intensifici bronzul, dar te ajuta sa mai „topesti” din grasimea din jurul abdomenului.

Ziua 1

Mic dejun: un bol cu kefir cu 100 g mango, 2 linguri de fulgi de ovaz, o lingurita de unt de arahide si o lingurita de miere poliflora;

Gustare: un pahar cu fresh de portocale;

Pranz: o salata proaspata din legume de sezon: ardei capia bine copt, rosii, o jumatate de ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic si, dupa gust, tahon, sare si piper cu paine crocanta integrala in stil Wasa sau galete de orez expandat; la desert consuma o felie de pepepe rosu sau galben.

Cina: Doua linguri de orez integral rosu, 150 g de somon la tigaie si un cartof dulce copt in coaja la cuptor cu salata de sfecla.

Ziua 2

Mic dejun: o ceasca de ceai verde si o salata de fructe din struguri rosii sau roze, portocale rosii, caise, piersici si rodie;

Gustare: 3 linguri cu fructe de padure (coacaze, afine, mure, zmerura) amestecate cu 3-4 linguri de iaurt degresat si 50 g de urda proaspata de vaci;

Pranz: o salata de rosii, o mana de rucola, un morcov ras, un castravete conison, masline si condimente (dupa gust) cu 150 g de piept de pui la cuptor;

Gustare: un smootie de caise cu miere cu samburi de migdale si ayran;

Cina: 150 g file de dorada la cuptor cu boia si salata de morcov ras cu telina si varza. La desert, cirese sau visine, la alegere.

Remedii pentru arsuri solare pe care nu ar trebui sa le folosesti, potrivit dermatologilor

Ziua 3

Mic dejun: un bol cu terci de ovaz, o lingurita de unt de arahide si fructe de padure;

Gustare: O salata de fructe din ananas, rodie, piersica si caise;

Pranz: o salata din fasole galbena fiarta cu rosii, usturoi sau ceapa rosie, cateva frunzulite de busuioc verde si masline nesarate, un praf de sare si otet balsamic cu o felie de paine de secara;

Gustare: un fresh de grepfruit;

Cina: Pulpa de curcan la cuptor pe pat de rosii cherry (condimentat cu piper si ­curry), 1 cartof dulce copt si o salata de varza rosie; la desert, o piersica sau o felie de pepene rosu.

Ziua 4

Mic dejun: un bol cu lapte batut, fulgi de porumb neindulciti si o mana de fructe uscate (goji, merisor, prune, caise, curmale si smochine);

Gustare: un pahar de suc de sfecla cu morcovi;

Pranz: 150 g carne de vitel la gratar cu garnitura de piure de mazare si o salata de rosii cu ulei de masline.

Gustare: cateva feliute de pepene galben;

Cina: salata de rosii portocalii cu carstraveti si ceapa rosie si 150 g pastrav somonat pregatit la tigaie sau la cuptor.

Olivia Munn simte presiunea de a reveni in forma dupa sarcina: „Corpul meu nu mai arata la fel, dar il iubesc”

Ziua 5

Mic dejun: un bol cu sana, cereale integrale si o mana de fructe uscate;

Gustare: o nectarina sau doua mandarine;

Pranz: O supa crema de legume cu dovleac, cartof dulce si ardei iute, o felie de paine prajita neagra si ca desert un castronel cu fructe de sezon;

Gustare: o felie de pepene rosu;

Cina: Dovlecei portocalii la gratar sau fasole galbena sotata cu ulei de masline si ceapa verde, o salata de rosii si 100 g branza degresata slab sarata.

Foto: depositphotos.com