Dieta de 90 de zile te ajuta sa slabesti pana la 25 de kilograme si nu exclude niciun aliment

1
De Cristina Tudor
26 ian. 2020

Dieta de 90 de zile, numita si Rina, este un plan de alimentatie care va ajuta sa slabiti intre 18 si 25 kg in trei luni, ceea ce inseamna o scadere de 1,5-1,8 kilograme pe saptamana.

Chiar daca este greu de crezut, aveti voie sa mancati orice, atat timp cat respectati o regula importanta: NU combinati grupele de alimente, in aceesi zi.

Regulile dietei:

– Alimentele sunt impartite in patru grupe de baza, in functie de substantele nutritive pe care le furnizeaza organismului. Astfel, aveti patru tipuri de zile de dieta din punct de vedere al combinarii alimentelor, care se repeta pe parcursul celor trei luni

– Zilele sunt denumite astfel (proteine, amidonuri, carbohidrati si fructe) nu pentru ca o zi intreaga trebuie sa mancati doar acele alimente, ci datorita principalului ingredient din cadrul meselor

– Un alt aspect important al acestui regim este si faptul ca in trei din cele 90 de zile, si anume in zilele 29, 58 si 87, dupa ziua de fructe, trebuie sa se consume doar apa. In caz ca vi se face foame si credeti ca nu o sa va abtineti de la rontait, puteti sa va preparati o supa usoara de legume sau sa beti suc de fructe sau de legume proaspete.

Nu va infometati, ci mancati patru pana la cinci mese pe zi

– nu este indicat sa omiteti nimic din meniu, deoarece fiecare aliment isi are rolul sau, si daca nu le consumati pot aparea carente;
– in zilele de proteine, intre masa de pranz si cina trebuie sa treaca patru ore, in zilele de carbohidrati trei ore, iar in cele de vitamine doua ore;
– dupa cele 90 de zile de dieta puteti manca normal, dar pentru inca 90 de zile la micul dejun trebuie sa consumati doar fructe. Daca in acest interval de dupa dieta mai slabiti inca 3 kilograme, inseamna ca schimbarea a avut loc in organism.

– In aceasta dieta este foarte important sa respectati un anumit program de masa, astfel incat organismul sa poata functiona si sa se refaca la capacitatea sa maxima. Acest program consta in trei perioade zilnice.

– Perioada de purificare este intre ora 4:00 pana la ora 12:00. In acest interval trebuie sa mancati fructe si legume proaspete din doua in doua ore.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.