Dieta Pioppi: cum sa slabesti si sa traiesti peste 100 de ani mancand ca locuitorii unui sat din Italia

1
De Cristina Tudor
8 iul. 2021

Dieta Pioppi, cunoscuta si ca dieta Malhotra, dupa numele medicului chirurg care a inventat-o, Dr. Aseem Malhotra, pretinde ca este cheia pentru combaterea obezitatii, cancerului si diabetului.

In realitate, dieta care poarta numele unui sat italian in care majoritatea locuitorilor trec de 100 de ani, este o reinterpretare a celebrei diete mediteraneene. Spre deosebire insa de aceasta, dieta Pioppi exclude categoric pastele si orice fel de carbohidrati. Pe scurt, este o dieta bogata in grasimi, saraca in carbohidrati, cu multe fructe si legume si care interzice zaharul in totalitate.

Dieta Pioppi nu se limiteaza numai la niste recomandari alimentare: promoveaza postul negru o data pe saptamana, somnul de 7 ore pe noapte, miscarea, dar si socializarea.

Dieta Pioppi: care sunt principiile alimentare
– Eliminarea carbohidratilor si a zaharului. Adio paste, paine, orez si cartofi. Nu poti folosi nici macar miere, care este total interzisa.

– Fructele si legumele sunt favorizate. Zilnic, trebuie sa mananci intre 5 si 7 portii de fructe si legume, cel putin cinci dintre ele sa aiba continut scazut de zahar.

– Pestele si ouale sunt permise. Pestele gras, precum somonul si sardinele, poate fi mancat de trei ori pe saptamana. Dieta Pioppi recomanda si consumarea a 10 oua saptamanal.

– Uleiul de masline e o parte importanta a dietei Pioppi si trebuie consumat zilnic, intre 2 si 4 linguri. Spre deosebire de dieta mediteraneana, Pioppi incurajeaza si consumul de ulei de cocos, lucru pe care locuitorii satucului italian nu il fac.

– Un pahar de vin pe zi sau 30 de grame de ciocolata neagra sunt maximum de rasfat.

Dieta Pioppi: un stil de viata

Dieta Pioppi nu se limiteaza numai la planul alimentar, ci mai are si o serie de alte reglementari, legate de stilul de viata. Acestea includ:

– Un post negru o data pe saptamana, tinut 24 de ore, perioada in care poti consuma doar lichide.

– Miscarea este incurajata, in sensul ca sunt recomandate 30 de minute de mers pe jos zilnic. Daca nu se poate, macar sa te ridici de la birou o data la 45 de minute. Celalalt fondator al dietei Pioppi alaturi de dr. Malhotra, Donal O’Neill, este un mare fan al extercitiilor fizice intense pe intervale (HIIT)

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Getty Images.