Elixirul tineretii, bun pentru creier, inima si piele! Beneficii dovedite ale celei mai populare bauturi ale toamnei

1
De Cristina Tudor
3 oct. 2019

Mustul este cea mai populara bautura a toamnei si dincolo de traditie si de minunata culoare rubinie, este o bautura care are grija de sanatatea inimii, a creierului si a pielii.

Stiinta ii confirma proprietatile antioxidante. Este o puternica bautura detoxifianta. Beneficiile mustului sunt notabile.

Valoarea medicinala a strugurilor este cunoscuta din timpuri stravechi, de peste 6000 de ani, multumita egiptenilor.

Sunt cei care au folosit sucul de struguri in unguente pentru tratamentul pielii, dar si al bolilor de ochi.

Apoi, egiptenii au folosit vinul pentru elixirele lor. Inventasera o sumedenie de leacuri pentru greata, constipatie, holera, varicela, boli hepatic, chiar si cancere.

A fost nevoie de decenii de cercetare si evolutie tehnologica pentru a intelege de ce strugurii si extractele de struguri fac minuni pentru sanatate.

Studii recente reconfirma proprietatile cardioprotectoare, cu precadere ale mustului si vinului rosu.

Mustul mai are proprietati antioxidante si antiinflamatorii, poate echilibra tensiunea si intarzia imbatranirea. Ajuta in complicatiile de prostata si digestive. Iata cateva trasaturi detaliate.

Cardioprotector

Strugurii contin cei mai puternici antioxidanti, iar resveratrolul este cel mai important. Si sucul de struguri este la fel de bun. Strugurii rosii si purpurii impiedica formarea cheagurilor, cresc nivelul de colesterol bun (HDL), reduc inflamatia vaselor de sange si le ajuta sa se relaxeze.

Studiile arata cum sucul de struguri poate controla tensiunea sistolica, mai ales in cazuri de hipertensiune.

Un suc natural nefermentat, baut de doua ori pe saptamana imbunatateste fluxul sanguin si poate scadea colesterolul rau (LDL).

Previne pierderile de memorie la persoanele in varsta

Sucul de struguri are calitati antioxidante si antiinflamatorii si poate imbunatati functiile neurologice. Consumul constant poate reduce dementa! – SURSA

Proprietati anticancerigene

Strugurii negri sau sucul din acesti struguri creeaza o armura impotriva celulelor canceroase.

Un studiu efectuat in Coreea arata ca un consum zilnic de struguri are ca efect reducerea considerabila a stresului oxidativ, care poate afecta sistemul imunitar. In plus, strugurii cresc capacitatea antioxidanta a plasmei.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.