Este sushi atat de sanatos? Iata adevarul!

1
De Cristina Tudor
24 nov. 2019

Sushi este considerat un aliment sanatos, uneori fast food, alteori savurat la o masa cool. Dar la o masa „sushi“ nu savurezi doar celebrele role cu orez, ci si multe alte ingrediente si mixuri fata de care unii sunt pro, altii sunt contra.

Tempura

Acest cuvant din cultura japoneza semnifica folosirea unui aluat special pentru legume, sushi sau fructe de mare in care acestea sunt prajite. Aluatul si uleiul au, astfel, o contributie calorica semnificativa, deloc benefica celor care au fluctuatii de colesterol.

Sashimi

Sashimi sau, mai bine spus bucatelele de peste proaspat si crud sunt servite individual si au un aport caloric generos, de 30-40 de calorii/ bucata, precum si multe proteine si grasimi din categoria Omega 3. Dar sa nu uitam ca adesea servim tonul ahi, care poate contine mercur ce, in timp, acumulat in tesuturi, poate duce la disfunctii neurologice. Asadar, este indicat sa consumam sashimi de maximum doua ori pe saptamana.

Edamame

Poate cea mai naturala si sanatoasa optiune din meniul de sushi, acestea sunt bogate in proteine si fibre, dar „sarace“ in calorii. Un bol de fasole edamame contine 60 de calorii si poate imbunatati profilul nutritional. In aceeasi categorie intra si salata de alge, bogata in nutrienti si iod, necesari in buna functionare a glandei tiroide.

Citeste continuarea pe okmagazine.ro.

Foto: Getty Images.