Iei anticonceptionale? Iata cateva greseli frecvente in administrarea lor

1
De Cristina Tudor
17 apr. 2022

Multe femei folosesc anticonceptionalele la un moment dat de-a lungul vietii lor. Poate ca doctorul ti-a prezentat in mare ce ar trebui sa faci atunci cand iei pastilele anticonceptionale, insa exista cateva greseli pe care se poate ca le faci atunci cand vine vorba de anticonceptionale.

Iar greselile reprezinta un risc prea mare de asumat in acest caz. Iata ce actiuni ar trebui sa eviti cand folosesti anticonceptionalele!

1. Faci pauze

S-ar putea sa fi auzit prieteni sau membri ai familiei ca, atunci cand iei anticonceptionale si te hotarasti sa faci un copil, nu este o idee buna pentru starea ta generala de sanatate. Daca ai impresia ca trebuie sa trebuie sa faci pauze atunci cand iei anticonceptionale, cere sfatul unui specialist in prealabil. Insa la 48 de ore dupa ce opresti tratamentul cu anticonceptionale, revii la starea de sanatate a organismului de dinaintea pastilelor.

Specialistii sunt de parere si ca poti preveni anemia, anumite tipuri de cancer, endometrioza si multe altele cu ajutorul anticonceptionalelor.

2. Nu esti consecventa

Stii deja ca trebuie sa iei pastila in fiecare zi, insa multe femei nu sunt consecvente cu tratamentul lor. Iar acest lucru conteaza mai mult decat ai crede. Aceste femei nu stiu cum sa foloseasca protectie suplimentara dupa ce au uitat sa ia anticonceptionalele sau nu le iau conform instructiunilor. Iar aceasta inconsecventa poate duce la aparitia sarcinilor nedorite sau neasteptate, daca nu este folosita protectie suplimentara pe langa anticonceptionale.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: depositphotos.com