Invata sa iti asculti corpul. Uite ce mesaje iti poate transmite

1
De Monica Radulescu
22 oct. 2018

In ultimul timp sunt tot mai atenta la semnalele pe care mi le da organismul.  Avem un corp foarte inteligent, care ne avertizeaza atunci cand ceva nu functioneaza cum trebuie in interior.

Cred ca daca l-am asculta si am intelege cum functioneaza, am putea preveni o multime de probleme. Iata cateva mesaje care ne pot da de gandit.

Acneea

Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice si poate sa apara chiar si daca ai trecut de perioada adolescentei. Cauze? Multe si difera de la o persoana la alta. In cele mai multe cazuri motivele sunt hormonale. Femeile care se confrunta cu ovare polichistice stiu despre ce vorbesc. Insa si alimentatia nesanatoasa poate fi un factor. Nu ajuta daca mananci alimente procesate, prajeli, grasimi saturate sau zahar in exces. Si nici daca te tratezi dupa ureche. Este foarte important sa afli cauza acneei. Fa-ti analizele si cauta medicii care au o abodare holistica asupra problemei.

Petele albe pe limba

Petele albe pe limba pot fi semnul unui deficit de fier si vitamina B, dar si a unor tulburari digestive. De asemenea, poate sa apara si in urma unui consum excesiv de alcool si tutun, dar si a unor afectiuni mai grave. De aceea, cel mai bine este sa te prezinti la medic de la primele simptome.

Striatiile pe unghii

Unghiile sunt un indicator al starii generale de sanatate si ar trebui sa fie netede, curbate si fara pete. Striatiile albe care apar pe ele pot sa indice o carenta de vitamine si minerale, dar si existenta unor afectiuni mai grave, precum anemia, diabetul sau bolile cardiovasculare. Un consult la medicul specialist te poate lamuri. In plus, nu uita ca daca vrei sa ai unghii sanatoase si un organism puternic, este bine sa ai o alimentatie echilibrata, care sa contina vitamina B, vitamina D, calciu, zinc si fier. Le gasesti in galbenusul de ou, conopida, branza, cereale integreale si produse lactate.

Ochii care se zbat

Cred ca si tie ti s-a intamplat sa ti se zbata ochiul si sa pui asta pe seama unei premonitii, nu? Ei bine, aceasta zvacnire a pleoapelor nu este intotdeauna o problema de sanatate. Insa spasmul poate sa apara din cauza lipsei de magneziu si de calciu. In unele situatii, poate fi vorba de o problema neurologica.  Daca simptomele nu dispar intr-o saptamana si apar si fotofobia, durerea oculara ori vederea incetosata, cel mai bine este sa mergi la un consult oftalmologic.

De aceea, fii atenta la orice semnal iti transmite organismul. Uneori, sa iti asculti si sa iti intelegi propriul corp poate fi primul pas pentru a preveni probleme majore.

Foto: Shutterstock.com