Medic american: „Aciditatea este cauza tuturor bolilor”. Cum iti alcalinizezi organismul

1
De Cristina Tudor
12 apr. 2020

Dr. Robert Young, microbiolog si nutritionist din Statele Unite, a studiat ani de zile aciditatea sangelui, considerand-o, alaturi de alti specialisti din domeniu, principala cauza a bolilor din epoca moderna.

“Miracolul pH. Dieta Young”, el afirma: “Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afecteaza fiecare celula din corp. Intregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescuta cronica corodeaza tesuturile organismului iar, daca nu este tinuta sub control, intrerupe activitatea si functionarea celulelor, de la bataile inimii pana la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afecteaza insasi viata. Ea se afla la baza tuturor bolilor si imbolnavirilor.”

Boli cauzate de aciditatea marita a organismului

Daca corpul nostru mentine o aciditate extrema sau excesiva putem avea urmatoarele probleme:

Se produc radicalii liberi care oxideaza si altereaza intregul sistem imunitar, fiind necesari antioxidantii pentru eliminarea resturilor oxidarii din corp; – vitaminele si mineralele nu mai pot fi absorbite corect in organism; – bacteriile benefice din intestinul subtire isi pierd capacitatea de a ajuta la digestia corecta; – tesutul conjunctiv se deterioreaza si isi pierde capacitatea de a-si realiza toate functiile relationate cu sanatatea capilara, a pielii si a unghiilor; – somnul este neregulat si alterat; – apar dureri de cap, infectii si raceli; – apare o stare de oboseala permanenta si o lipsa de energie vitala.

Boala apare intr-un mediu acid (pH acid). Daca nu normalizam pH-ul sangelui, este dificil sa vindecam mai ales bolile grave.

Majoritatea acestor boli cauzate de un pH acid este provocata de o alimentatie proasta, care include un exces de carne si grasimi saturate. Emotiile au, de asemenea, un rol important, deoarece cele negative precum furia sau tristetea blocheaza organe ca ficatul sau intestinele, impiedicand astfel corecta lor functionare.

Consecintele unei aciditati marite a organismului sunt: corpul nu mai absoarbe corect vitaminele si mineralele, celulele au carente nutritionale, este dificila repararea celulara si eliminarea metalelor grele, tumorile pot creste mai repede, pot aparea artrita reumatoida, fibromialgia, sindromul de oboseala cronica, osteoporoza, diabetul, lupusul, tuberculoza, hipertensiunea arteriala, valorile ridicate de colesterol, bolile cardiace, cancerul ca urmare a unui nivel extrem de aciditate, eczemele, acneea, pietrele la vezica biliara, herniile, anxietatea, tulburarile de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitatiile si durerile musculare.

Dr. Robert Young confirma prin studiile sale toate acestea: “Excesul de aciditate din organism este cauza tuturor bolilor degenerative. Cand se distruge echilibrul, iar organismul incepe sa produca si sa depoziteze mai multa aciditate si mai multe deseuri toxice decat poate elimina, atunci incep sa se manifieste diferite dureri si afectiuni.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.