Micul dejun care „dizolva” grasimea depusa in timpul somnului. Iata cat de consistent trebuie sa fie

1
De Cristina Tudor
8 oct. 2019

Se spune ca nivelul de arderi dintr-un organism este determinat genetic, insa e foarte important si stilul de viata, pentru ca acesta poate „strica” mostenirea genetica pe care am primit-o.

Spre exemplu, un stil de viata agitat, coleric, in continua miscare e asociat persoanelor care au arderi bune, intrucat, datorita activitatii continue, ele consuma multa energie. La polul opus, persoanele sedentare, cele care nu fac sport si mananca la intamplare sau cele care au tinut multe cure de slabire au probleme cu arderile grasimilor, intrucat metabolismul incetineste pe masura restrictiilor.

In primul rand e bine sa stiti ca aveti nevoie de multe proteine din carne. E recomandata carnea de porc, in special muschiul si pulpa, si carnea de vita si de pui, insa de la acesta din urma nu trebuie sa mancati aripile. De asemenea, proteinele slabe, din peste si din ou, ajuta metabolismul sa se elibereze mai repede de calorii, spre deosebire de grasimi si de zaharuri, care nu consuma deloc energie.

„Eu recomand carnea, chiar si rece, impreuna cu legume inca de la prima ora a diminetii, acestea reprezentand un mic dejun sanatos, de care organismul are nevoie pentru a se trezi si a intensifica arderile. Tot dimineata puteti consuma fasole sau mazare, deoarece si acestea contin multe proteine vegetale, care ajuta arderile”, ne-a declarat Mihaela Bilic.

Micul dejun este foarte important, intrucat el dizolva grasimea care s-a depus in timpul somnului de noapte.

Daca aveti probleme cu greutatea trebuie sa invatati organismul sa consume calorii pentru a accelera metabolismul, iar acest lucru este posibil doar prin miscare si sport. Chiar daca nu aveti bani sa mergeti la sala de fitness, la dansuri sau sa practicati un sport, plimbarea in ritm alert si alergarea va pot fi de un real ajutor. Spre exemplu, mersul rapid consuma aproximativ 174 de calorii in 30 de minute, iar alergarea, in jur de 374 de calorii.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.