Mihaela Bilic: „Primele 3-4 kilograme date jos in orice dieta sunt din muschi, nu din grasime”

1
De Cristina Tudor
9 dec. 2019

”Aveti grija de muschii vostri”, a scris nutritionistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook. Iata ce spune ca se intampla cu muschii in timpul curelor drastice de slabire si cum sa facem sa slabim doar din grasime.

Nimic nu e mai rapid si mai usor de modelat precum muschii, in functie de efortul la care o supunem (sau nu!) masa musculara creste spectaculos sau se atrofiaza, se topeste precum inghetata uitata la soare.

Jumatate din greutatea totala a organismului e reprezentata de muschi care, pe langa rolul de sustinere si de miscare, reprezinta sursa cea mai importanta de proteine a corpului, proteine care pot fi transformate rapid in energie in conditii de lipsa a aportului alimentar. Trebuie stiut si inteles faptul ca infometarea sau cura de slabire are impact in primul rand asupra masei musculare si abia apoi asupra depozitelor de grasime.

Volumul muschilor este in legatura directa nu numai cu activitatea fizica pe care o desfasuram, ci si cu variatiile in alimentatie. Capacitatea de remodelare a muschilor este imensa, ei sunt cei care reactioneaza primii la orice schimbare a stilului de viata.

Sunt suficiente cateva saptamani de mers la sala intensiv si muschii cresc, se umfla, dar se si topesc la fel de repede dupa cateva zile de repaus. Cel mai mare muschi al corpului, cvadricepsul femural (coapsa) pierde 60% din volum dupa 10 zile de imobilizare in gips.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.