5 mituri demontate despre mersul la solar si de ce sa te gandesti de doua ori inainte sa intri intr-unul

1
De Irina Constantin
11 sept. 2021

Vara s-a terminat, iar bronzul obtinut la mare a inceput sa se estompeze. Nicio problema – solarul este mereu disponibil!

Multe femei gandesc asa; daca vara a ajuns la final, bronzul trebuie sa fie intretinut, iar mersul la solar pare sa fie cea mai simpla solutie. Probabil ca si tu ai auzit o multime de mituri si zvonuri despre aceasta activitate, care te-au facut sa fii confuza si sa nu stii ce este mai bine pentru sanatatea ta.

Dermatologii te lamuresc odata pentru totdeauna, asa ca informeaza-te si ia cele mai bune decizii pentru bunastarea ta si a corpului tau!

5 mituri despre mersul la solar in care nu trebuie sa crezi

1. Mersul la solar inseamna absorbtie de vitamina D

Acest zvon a circulat foarte multa vreme. Se spune ca solarul este solutia perfecta pentru a asimila vitamina D chiar si pe timp de toamna sau iarna, cand soarele se ascunde.

Cu toate acestea, este vorba doar despre un simplu mit. Solarul nu iti ofera cantitatea optima de vitamina D de care organismul tau are nevoie. Daca esti in cautarea unei surse de vitamina D, foloseste un supliment alimentar si consuma mai multe fructe si legume.

2. Mersul la solar iti albeste dintii

Se spune ca timpul petrecut pe patul de bronzat nu te ajuta numai sa obtii o culoare frumoasa a pielii, ci si un zambet mai alb. Mitul pleaca de la un adevar: lumina UV se foloseste in anumite proceduri de albire, insa numai in combinatie cu un anumit gel care se aplica pe dinti.

Asadar, simpla expunere la lumina UV din capsula de bronzare nu iti va modifica niciodata culoarea dintilor. Daca iti doresti acest efect, apeleaza la benzi speciale pentru acest lucru sau la un tratament in cabinetul dentistului.

3. Solarul este mai putin periculos decat soarele

Este adevarat ca expunerea indelungata la soare, mai ales pe timp de vara, la orele nepotrivite si fara protectie UV, poate fi extrem de periculoasa pentru sanatate.

Cu toate acestea, nu inseamna ca expunerea la razele din solar este mai sanatoasa. Dimpotriva, aceasta expunere, mai ales recurenta, poate duce la probleme foarte grave de sanatate, printre care si cancerul de piele. Asadar, rezuma-te la o expunere moderata la soare, intotdeauna purtand crema cu factor de protectie!

4. Este sanatos sa obtii un bronz „de baza” la solar

Multe persoane cred ca, daca se bronzeaza inainte de venirea verii, vor obtine un strat „sigur”, care va impiedica arsurile solare. Ei, bine, orice fel de bronz nu reprezinta altceva decat raspunsul corpului la radiatiile solare. Prin urmare, bronzul „de baza” obtinut la saloanele de bronzare nu este deloc recomandat si nu aduce niciun beneficiu!

5. Mersul la solar trateaza acneea

Acest mit a circulat si inca circula destul de des. Desi ar fi fost minunat sa fie adevarat, vorbim tot despre un zvon fals. Daca mergi la studioul de bronzare, nu scapi de acnee. Din contra, razele UV pot usca tenul, predispunandu-l la aparitia cosurilor si a liniilor fine.

Asadar, stai departe de solar si, daca te confrunti cu eruptii acneice, apeleaza la ajutorul unui medic dermatolog. Este cea mai buna si cea mai sigura solutie!

Foto: Instagram/@izabelgoulart