Motivul ascuns pentru care nu reusesti sa scapi de balonare

1
De Cristina Tudor
22 ian. 2020

Primul pas pentru a avea un abdomen plat este sa evitati lucrurile care va baloneaza.

Balonarea abdomenului nu va face doar sa aratati mai grasi, ci provoaca si disconfort fizic.

Puteti evita aceasta stare, fara un efort prea mare, apeland la exercitii fizice, dar si daca va oferiti suficient timp pentru a savura mancarea.

Printre cauzele care produc balonarea se numara si consumul de lichide carbogazoase, dar si dulciuri, care, prin digestia lor produc o cantitate mare de dioxid de carbon. „Stomacul vi se baloneaza din cauza gazului care se acumuleaza in intestin si nu doar din cauza apei din stomac”, afirma medicul internist Doru Cristian Gavrila.
Uneori, starea de balonare poate semnala si complicatii mai grave, cum ar fi boli de ficat sau digestive, neplaceri frecvente legate de balonare fiind si starea de oboseala, lipsa poftei de mancare si scaderea capacitatii de efort intelectual.

Nu reusesti sa scapi de burta? Antreneaza-ti musculatura abdomenului

Prea putine fibre, lichide si activitate fizica pot cauza constipatie, care provoaca la randul ei balonare. Ca sa evitati aceste neplaceri, puteti apela la o dieta bogata in fibre, cereale, fructe, legume, alune si seminte.

De asemenea, este indicat sa beti multe lichide si sa faceti sport cel putin 30 de minute pe zi, de 5 ori pe saptamana.

„Activitatile fizice, mai ales cele care antreneaza musculatura abdominala, si consumul de alimente proaspete va ajuta sa evitati starea de balonare”, afirma medicul Doru Cristian Gavrila. Bine ar fi sa evitati conservele si muraturile, deoarece produc multe gaze in intestin.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.