Prof. dr. Constantin Dulcan, despre cele 3 alimente otravitoare

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
13 aug. 2020

Prof. dr. Constantin Dulcan sustine ca stresul este principalul vinovat de cresterea alarmanta a numarului de imbolnaviri al intregului organism.

Tot mai multi oameni se confrunta cu stresul la serviciu sau chiar acasa. Cum sa scapi de stres? „Trebuie sa te aperi incercand sa te detasezi, asta inseamna auto-educatie, sa cunosti ceva despre tehnici de aparare de stres si, sigur, sa-l eviti”, ne sfatuieste renumitul medic Constantin Dulcan.

Prof. dr. Constantin Dulcan: Trebuie sa te aperi incercand sa te detasezi

„Trebuie sa te aperi incercand sa te detasezi, asta inseamna auto-educatie, sa cunosti ceva despre tehnici de aparare de stres si, sigur, sa-l eviti. In secolul nostru vorbim de o frecventa din ce in ce mai mare, de o morbiditate crescanda a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacitatii intelectuale. De exemplu: te duci la seful tau si, daca stii ca o sa-ti faca scandal, deja sa anticipezi, sa incerci sa fii cat se poate de indiferent, sa-ti pui un baraj.

E una dintre tehnicile de aparare. Sigur ca nu poti sa eviti complet stresul, fiindca traim intr-o lume in care vrem-nu vrem, avem si stres. Fiecaruia dintre noi i se imbolnaveste cineva, ii moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastra”, a explicat profesorul dr. Constnatin Dulcan intr-un interviu.

Acesta a vorbit si despre cele trei alimente otravitoare de care romanii sunt dependenti si pe care le consuma zilnic.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.