7 motive pentru care o partida proasta de sex este, de fapt, buna pentru tine

1
De Mia Nicolescu
5 sept. 2022

Pentru unii oameni, marile beneficii ale sexului nu sunt suficiente pentru a elimina aspectele negative ale unei partide proaste de sex.

Ei cred ca fiecare intalnire trebuie sa fie salbatica, pasionala, in pozitii acrobatice si, bineinteles, cu orgasme multiple pentru toata lumea. Cand asteptarile lor nu se potrivesc cu ceea ce se intampla de fapt, oamenii se pot indoi ca stiu ce fac si cum o fac. Isi pierd mojo-ul.

Sexul la romani. Psihoterapeut: „Cele mai multe acte sexuale nu sunt wow, ci mediocre sau slabute”

Pentru a avea parte de mai mult sex de calitate, trebuie sa fii pe deplin constienta de ce iti place si ce iti doresti. Poate vrei doar sa fii imbratisata sau o partida rapida de sex este ceea ce te-ar face fericita in acest moment.

In plus, iata alte beneficii ale sexului, indiferent ca vorbim de sex calitativ sau mai putin satisfacator:

Beneficii ale sexului

Sexul poate ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar

Persoanele care fac sex frecvent au niveluri mai ridicate de imunoglobulina A (IgA). Sarcina sistemului imunitar IgA este sa lupte impotriva agentilor patogeni in zonele in care patrund in corp, scazand sau oprind activarea sistemului imunitar al organismului.

Sexul este sanatos pentru inima

Sexul mentine nivelurile de estrogen si testosteron in echilibru, iar persoanele care fac sex de cel putin doua ori pe saptamana au un risc mai mic de a dezvolta boli de inima decat cele care fac sex de doua ori pe luna.

Sexul ajuta la diminuarea stresului si scaderea tensiunii arteriale

Sexul elibereaza substantele chimice care stimuleaza placerea si increderea.

Sexul inseamna exercitiu si poate creste ritmul cardiac, arde calorii si intari muschii

Bonus – sexul va poate ajuta la echilibru si flexibilitate

Sexul este remediu naturist. Sexul elibereaza hormoni care reduc durerea si poate ajuta la estomparea durerilor de spate si de picioare, precum si a durerii premenstruale, a artritei si a durerilor de cap.

Dormi mai bine cand faci sex regulat

Sexul poate ajuta la controlul vezicii urinare, deoarece poate intari muschii planseului pelvin.

Tu stii ce iti place?

Atat timp cat stii ce vrei, ce esti in stare fizic sa faci (asculta-ti corpul), asigura-te ca ii spui partenerului tau ce doresti si astfel sexul va fi mult mai bun.

8 motive pentru care plangi in timpul sexului

Fii sincera cu partenerul tau, dar, mai important, fii sincera cu tine si asuma-ti responsabilitatea pentru experienta ta sexuala. Cand sexul nu este pe deplin satisfacator, nu este din vina unei singure persoane; daca partenerul tau nu face anumite lucruri care pe tine te fac sa simti placere sau, dimpotriva, are unele “obiceiuri” care te fac sa te simti inconfortabil, spune-i. Exista atat de multe beneficii ale sexului, de ce ai vrea sa le ratezi?

Foto: depositphotos.com