Plante afrodisiace pentru o viata sexuala implinita

1
De Cristina Tudor
10 iul. 2021

Se spune ca anumite plante afrodisiace sunt folosite pentru cresterea libidoului si a performantelor sexuale.

Mai mult decat atat, in farmacii vei gasi o multime de medicamente ce promit o mai mare dorinta si placere sexuala. Cu toate acestea, multi prefera alternativele naturale deoarece sunt considerate mai sigure, fara alte efecte secundare.

Este demn de remarcat faptul ca multe plante afrodisiace nu au sprijinul dovezilor stiintifice, iar unele produse naturale pot avea efecte negative. Daca te gandesti sa folosesti un astfel de supliment, fie el si natural, inainte documenteaza-te si pentru siguranta ta, cere sfatul medicului.

7 plante afrodisiace ce au in spate dovezi stiintifice cum ca ajuta la cresterea libidoului

Maca

Maca este o leguma radacionoasa, dulce, cu multe beneficii pentru sanatate. In America de Sud, oamenii o folosesc in mod obisnuit pentru a spori fertilitatea, iar porecla sa este „Viagra peruviana”. Creste in principal in muntii din centrul tarii Peru si este relationata cu legumele crucifere, inclusiv broccoli, conopida si varza.

Studiile pe animale au constatat cresteri ale libidoului si ale functiei erectile la rozatoare dupa consumul de maca. Alte patru studii sugereaza ca poate creste si libidoul la oameni.

Majoritatea studiilor arata ca e necesara o cantitate de 1,5-3,5 grame de maca pe zi, timp de 2-12 saptamani.

Tribulus – Coltii Babei

Tribulus Terrestris, cunoscuta sub denumirea populara de Coltii Babei, este o planta anuala ce creste in climatul uscat. Producatorii de suplimente sustin ca este o planta foarte buna pentru cresterea libidoului.

Studiile au sugerat ca poate creste nivelul de testosteron la unele animale, dar stiinta nu a dovedit ca poate creste nivelul de testosteron sau fertilitatea la oameni.

Exista foarte putine dovezi care sugereaza ca poate ajuta la cresterea functiei erectile si dorintei sexuale la barbati si femei.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.