Stiai ca acest aliment are efect anticancerigen?

ghimbir
1
De Ioana Marosan
25 sept. 2018

Tot mai multa lume a inceput sa consume ghimbir pentru ca este foarte sanatos. Noi iti oferim cateva sfaturi ca sa-l incluzi mai des in meniul tau.

Ghimbirul este un remediu folosit de secole pentru a trata diverse afectiuni, iar in prezent cercetatorii au demonstrat ca efectele sale pot sa fie mai puternice decat ale multor medicamente. De aceea este foarte important sa incluzi ghimbirul in dieta zilnica, iar noi iti spunem cum poti sa faci acest lucru.

Stiai ca …
Ghimbirul reduce intensitatea durerilor menstruale

Numeroase studii au aratat ca durerile menstruale sunt reduse in intensitate daca se consuma cate un gram de pulbere de ghimbir in primele trei zile ale menstruatiei.

Ghimbirul scade nivelul colesterolului rau

Un studiu realizat pe un esantion de 85 de persoane cu hipercolesterolemie arata ca nivelul colesterolului a scazut dupa ce paricipantii au consumat timp de 45 de zile cate 3 grame de pulbere de ghimbir.

Ghimbirul are efect anticancerigen

Numeroase studii au aratat ca ghimbirul are efect anticancerigen. Nu numai ca protejeaza corpul de cancer, dar s-a dovedit ca micsoreaza tumorile deja existente si impiedica raspandirea acestora in corp.

Ghimbirul este bun pentru diabetici

Cercetarile realizate pana in prezent arata ca ghimbirul are capacitatea de a regla nivelul glicemiei in corp, avand un efect benefic pentru persoanele care sufera de diabet.

Ghimbirul te ajuta sa slabesti

In medicina ayurvedica, un consum regulat de ghimbir si ceai de ghimbir este considerata una dintre cele mai eficiente solutii pentru a mentine greutatea corporala sub control. De asemenea, studiile realizate pana in prezent au demonstrat ca ghimbirul are un puternic efect asupra metabolismului, stimuland arderea grasimilor. Un studiu realizat pe soareci arata ca ghimbirul consumat timp de o luna a scazut masa corporala si a imbunatatit nivelul glicemiei.

Ghimbirul: cum sa-l incluzi mai des in meniul tau?

Ai optiunea de a lua suplimente cu ghimbir (incepe cu 250 de miligrame) sau sa cumperi pudra de ghimbir pe care o poti folosi atunci cand nu ai la indemana o radacina proaspata. Insa cea mai buna modalitate de a include ghimbirul in alimentatia ta este aceea de a folosi radacina proaspata, pe care sa o dai prin razatoare si sa o incluzi in cantitati mici in mancarurile, dulciurile, smoothie-urile, sucurile presate, salatele pe care le prepari pentru a beneficia de proprietatile lui.

Un mic truc!

Razuieste mai mult ghimbir, amesteca-l cu putina zeama de lamaie, pune-l intr-un borcan inchis ermetic si pastreaza-l la frigider. Astfel il ai mereu la indemana pentru a-l folosi in mancarurile preparate.

De asemenea, ceaiul de ghimbir este o alta solutie buna pentru a include ghimbirul in dieta ta zilnica. Ghimbirul razuit se pune intr-o cana si se toarna apa fierbinte peste el pentru a-l lasa la infuzat. Dupa ce s-a racorit putin ceaiul, se adauga zeama de lamaie si putina miere de albine. Este de preferat sa consumi si pulpa de ghimbir dupa ce ai baut ceaiul.

Foto: