Tratamente naturiste pentru scaderea rapida a febrei

1
De Cristina Tudor
15 ian. 2021

Febra se manifesta atunci cand organismul se lupta cu o anumita infectie existenta in organism.

Fie ca este vorba despre un virus sau o bacterie, aceasta apare ca un raspuns al sistemului imunitar care incearca sa elimine agentul infectios. Desi majoritatea persoanelor prefera sa un tratament farmaceutic, exista anumite tratamente naturiste eficiente pentru scaderea rapida a febrei.

Temperatura medie a corpului este de 37°C, insa aceasta poate varia in functie de varsta si de propriul organism. Febra apare atunci cand aceasta valoare depaseste 37.2°C si de cele mai multe ori reprezinta o reactie a sistemului imunitar. Aceasta apare atunci cand un agent infectios este prezent in corp, iar sistemul imunitar lupta pentru a-l elimina din organism. Scaderea rapida a febrei se poate realiza prin administrarea produselor farmaceutice, insa exista o serie de plante care au acelasi rol si sunt eficiente, daca febra nu este foarte ridicata. Iata care sunt remediile potrivite pentru aceasta afectiune, potrivit Click pentru femei.

Ceaiul de tei

Ceaiul de tei regleaza temperatura corpului prin stimularea procesului natural de transpiratie, ce favorizeaza scaderea febrei. Ceaiul de tei induce acest efect, hidratand in acelasi timp organismul. Este foarte important ca atunci cand avem febra sa bem suficiente lichide pentru a evita deshidratarea.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.