Motivul pentru care Damian Lewis paraseste serialul „Billions“ dupa cinci sezoane

1
De Maria Constantin
5 oct. 2021

Serialul american continua fara unul dintre cele mai importante personaje.

Ultimul episod din sezonul cinci s-a incheiat cu scena in care charismaticul manager de fond de investitii Bobby “Axe” Axelrod se indreapta spre Elvetia dupa ce a scapat ca prin urechile acului dintr-un mare bucluc juridic. Desi toata lumea se astepta sa-l revada pe Axe in al saselea sezon, Damian Lewis nu va mai juca in „Billions”, anunta The Daily Telegraph.

„Exista posibilitatea sa ma intorc, dar acum, in linii mari, Axe a fost infrant”, a declarat Lewis pentru The New York Times.

Lewis a revenit dupa o tragedie personala

Actorul britanic a adaugat ca „din motive evidente” isi doreste sa ramana la Londra dupa moartea sotiei sale, Helen McCrory, survenita la inceputul acestui an.

Sezonul cinci din „Billions” a fost lansat in doua parti dupa ce productia a fost afectata de pandemia de COVID. Primele sapte episoade au fost difuzate anul trecut, iar ultimele cinci au fost lansate in luna septembrie.

La putin timp dupa moartea sotiei, Damian Lewis a revenit pentru filmarile din acest an ale sezonului cinci, dar cele mai multe scene le-a lucrat in Londra, unde locuieste. Personajul sau a aparut doar in apeluri video dupa ce actorul s-a infectat cu coronavirus; Lewis a filmat abia spre finalul sezonului in New York.

Cine il va inlocui pe Damian Lewis

Dincolo de tragedia prin care a trecut, Lewis a declarat ca oricum semnase un contract pentru cinci sezoane, iar „Billions” este productia in care a interpretat cel mai mult un singur personaj. Locul lui va fi luat de Corey Stoll, care s-a alaturat distributiei in sezonul cinci, in rolul lui Micke Prince, un miliardar care sustine ca adopta o viziune filantropica si mai etica asupra investitiilor.

Sezonul sase a fost anuntat printr-un teaser care ii opune pe Prince si pe Chuck Rhoades, interpretat de Paul Giamatti, dupa ce serialul s-a concentrat pe lupta pentru putere si dominare dintre Axe si Chuck.

5 seriale pe care sa le vezi daca ai savurat fiecare episod din Emily in Paris

Lewis este al treilea personaj important care pareseste serialul dupa Malin Malin Ackerman si Toby Leonard Moore.

Intrebarea pe care o ridica serialul

„Billions” exploreaza lumea finantelor din Manhattan, in care mizele sunt mari, consecintele sunt platite doar de catre cei invinsi, iar companiile si orasele reprezinta doar niste piese dintr-un joc. Desi este interesant de urmarit cum personajele corupte se lupta intre ele, miscarile sociale din ultimii ani au evidentiat accentuarea faliei dintre elita financiara si restul lumii, noteaza Daily Telegraph.

Odata cu intrarea in scena a lui Prince, care se comporta altfel in privinta profiturilor obscene, e de asteptat sa vedem o schimbare a opticii in „Billions”. „Serialul a pus o intrebare pe masura ce merge inainte – exista miliardari benefici sau ei sunt prin natura lor niste agenti ai raului? Esti automat un monstru sau iti folosesti banii in moduri care pot ajuta lumea?”, a declarat Brian Koppleman pentru Variety.

Foto: PR.