Shia LaBeouf, dat in judecata de FKA Twigs pentru agresiune sexuala si abuz emotional

1
De Maria Constantin
15 dec. 2020

Cantareata britanica FKA Twigs a deschis un proces impotriva actorului american pe care il acuza de abuz sexual, fizic si emotional neincetat.

Cunoscut pentru nonconformismul si iesirile sale necontrolate, Shia LaBeouf are din nou probleme: fosta iubita face acuzatii grave la adresa lui.

FKA Twigs, pe numele ei real Tahliah Debrett Barnett, a deschis un proces impotriva talentatului actor american in varsta de 34 de ani, anunta People. Potrivit unor documente obtinute de ziarul The New York Times, artista in varsta de 32 de ani sustine ca Shia LaBeouf, cu care ea a avut o relatie de un an, din 2018 pana in 2019, a agresat-o sexual si fizic.

Crize de furie, gelozie si violenta

Cantareata povesteste ca LaBeouf a batut-o de mai multe ori si a infectat-o cu buna stiinta cu o boala cu transmitere sexuala.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de FKA twigs (@fkatwigs)

In documentele depuse in instanta, FKA Twigs a descris cateva episoade ale abuzului la care a fost supusa, povestind ca acesta avea izbucniri bruste de furie, era gelos si o acuza ca pastreaza legatura cu fostul ei iubit, actorul Robert Pattinson. De asemenea, ea il acuza pe LaBeouf ca a infectat-o voit cu o boala cu transmitere sexuala.

„Ceea ce am trait cu Shia este cel mai rau lucru prin care am trecut in toata viata mea”, a spus ea intr-un interviu pentru The Times. „Nu cred ca oamenii s-ar gandi ca mi s-ar putea intampla mie asa ceva. Dar cred ca tocmai asta e. I se poate intampla oricui”, a adaugat ea.

Cantareata sustine ca LaBeouf i-a strans mana foarte puternic, pana aproape de punctul de a i-o rupe. Ea a explicat ca nu s-a adresat politiei pentru a nu-i distruge cariera actorului si pentru ca a crezut ca plangerea ei nu ar fi luata in serios.

Se temea sa se dea noaptea jos din pat

FKA arata in documentele inaintate instantei ca Shia nu ii permitea sa stea imbracata in pat si ca transforma orice neintelegere intr-o cearta care dura toata noaptea. Artista relateaza, totodata, ca acesta tinea o arma incarcata langa pat si din aceasta cauza ea evita sa se duca noaptea la toaleta, de teama ca el sa nu o impuste, crezand ca e cineva strain in camera.

Artista britanica a relatat si un incident in care el a aruncat-o peste masina lui, la o benzinarie, si a certat-o in public. „M-am gandit la mine, nimeni nu m-ar fi crezut. Sunt neconventionala. Si sunt o persoana de culoare care este si femeie”, a explicat ea.

Barnett a decis sa il paraseasca pe LaBeouf in primavara anului trecut, dupa o relatie de un an. Dupa ce a mers la un terapeut care a incurajat-o sa se desparta de el, a incercat sa plece din casa, iar atunci Shia a prins-o brutal, a impins-o inauntru si a incuiat-o intr-o camera, apoi a inceput sa urle la ea, se arata in depozitia scrisa.

Potrivit People, FKA Twigs cere ca procesul sa se desfasoare cu juriu.

Scuzele si explicatiile lui LaBeouf

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @shia.labeoufdaily

Shia LaBeouf a raspuns la aceste acuzatii in mai multe e-mailuri transmise redactiei ziarului The New York Times. „Nu sunt in pozitia de a-i spune cuiva cum il face comportamentul meu sa se simta. Nu am nicio scuza pentru alcoolismul sau agresiunile mele, doar rationalizari. Am ranit oamenii care mi-au fost cei mai apropiati, am un istoric in privinta asta. Imi este rusine de aceasta poveste si le cer scuze celor pe care i-am ranit. Altceva nu pot sa spun”, a scris el intr-un mail.

Intr-un alt mesaj, insa, actorul a precizat ca multe dintre acuzatii nu sunt adevarate si a sustinut ca i-a dat fostei iubite ocazia de a da impreuna un comunicat public prin care el sa-si asume greselile pe care le-a facut.

Marturia altei foste iubite

The Times a intervievat-o pe FKA si pe o alta fosta iubita a actorului, Karolyn Pho. Ambele au povestit despre abuzurile lui si au spus ca acesta le interzicea sa se uite spre chelner atunci cand luau masa intr-un restaurant. Pho a povestit ca acesta a impins-o in pat si a lovit-o cu pumnul in cap, provocandu-i o hemoragie.

Avocatul cantaretei FKA Twigs a declarat ca s-a incercat rezolvarea pe cale amiabila a acestei situatii. „Shia LaBeouf a abuzat-o pe domnisoara Barnett si pe altele. Am incercat sa rezolvam aceasta chestiune in privat, cu conditia ca domnul LaBeouf sa fie de acord sa urmeze tratament consistent. Intrucat el nu a dorit sa accepte un ajutor adecvat, domnisoara Barnett a deschis acest proces pentru a preveni ca alte femei sa sufere abuzuri similare provocate de el”, a declarat avocatul Bryan Freedman pentru People.

Relatia dintre FKA Twigs si LaBeouf a inceput in 2018, cand ea a facut parte din distributia filmului „Honey Boy”, al carui scenariu l-a scris el. La inceput, el s-a purtat foarte frumos, arata cantareata britanica in documentele inaintate instantei. Artista povesteste ca ulterior a devenit inspaimantator sa locuiasca cu LaBeouf.

Ce va face FKA Twigs daca va castiga procesul

LaBeouf sustine ca a urmat un program de recuperare de 12 etape si ca acest tratament nu s-a incheiat. „Inca nu m-am vindecat de tulburarea de stres post-traumatic si de alcoolism, dar sunt decis sa fac ceea ce este nevoie pentru a ma recupera si le voi cere mereu scuze celor pe care i-am facut sa sufere”, a scris el intr-un mail catre NY Times.

De doua ori nominalizata la premiile Grammy, Tahliah Debrett Barnett intentioneaza sa doneze unor organizatii care sprijina victimele violentei domestice despagubirile pe care le va primi daca va castiga procesul. „As vrea sa atrag atentia asupra tacticilor pe care abuzatorii le folosesc pentru a te controla si a-ti domina viata”, a declarat FKA pentru The New York Times.

Foto: PR.