Cele mai bune lucruri pe care le-am facut pentru mine pentru a reduce stresul

1
De Alice Papuc
4 iun. 2024

Implementarea acestor schimbari in viata mea nu a fost intotdeauna usoara, dar rezultatele au meritat tot efortul.

Reducerea stresului a devenit o prioritate in viata mea. Am realizat ca acesta ma afecteaza mult prea mult si ca este cazul sa iau masuri concrete, nu doar sa astept ca lucrurile sa treaca de la sine (asa cum am procedat in trecut si, in final, nu am facut decat sa prelungesc perioade de disconfort). Astazi impartasesc cu tine lucrurile pe care le-am facut si care au avut un impact real in viata mea!

Am acumulat informatii

Atunci cand imi doresc sa realizez ceva, cel mai bun lucru pe care simt ca il pot face este sa inteleg exact fenomenul si sa acumulez informatii importante despre ceea ce simt/ceea ce se intampla in viata mea. In acest fel, imi pun ordine in ganduri si stiu exact care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez ulterior.

Daca si tu ai nevoie de resurse pentru a gestiona stresul, iti recomand RESET your BURNOUT, un program complex de management al stresului prelungit, primul si singurul din Romania, creat alaturi de experti de renume in domeniile lor de activitate.

Pauze de detoxifiere digitala

Jobul meu zilnic implica sa petrec timp pe social media. Sunt pasionata de domeniu si chiar imi face placere, insa, ca toti oamenii, am momente cand devin mult prea stresata si simt ca am nevoie de o pauza. Mi-am planificat ca in fiecare seara, intr-un interval orar specific, sa iau pauze in care sa nu folosesc deloc telefonul sau laptopul. Am inceput cu intervale scurte, pana am ajuns intr-un punct in care sa ma simt confortabila.

In schimb, am ales sa citesc, sa stau in aer liber, sa-mi fac rutina de skincare sau sa petrec timp cu animalele mele de companie. Toate aceste lucruri ma linistesc si aduc echilibru in viata mea, plus ca ma odihnesc mult mai bine.

Practicarea recunostintei

Cultivarea unui sentiment de recunostinta a avut un impact major asupra starii mele emotionale. Poate parea un cliseu, insa nu stii care sunt adevaratele efecte ale recunostintei pana nu incerci sa te concentrezi pe aceasta si sa vezi cum perspectiva ta asupra vietii se schimba.

Cum am procedat eu? Am inceput un jurnal de recunostinta in care scriu zilnic trei lucruri pentru care sunt recunoscatoare. De asemenea, mi-am facut un obicei din a-mi exprima recunostinta fata de cei din jurul meu.

Cum am invatat sa imi organizez mai bine timpul datorita cartii Uptime: A Practical Guide to Personal Productivity and Wellbeing

Exercitii fizice care imi fac placere

Obisnuiam sa spun ca nu sunt deloc buna la sport si sa ma feresc cat de mult pot de acesta. Cu timpul, am realizat insa ca nu totul tine de performanta si ca poti face miscare doar pentru starea ta de bine (fizica si mentala). Am descoperit ca pilatesul si exercitiile low impact sunt cele care ma ajuta pe mine, astfel ca m-am concentrat asupra acestora si am realizat ca nu sunt in competitie cu nimeni.

Foto: Freepik.com