5 branduri de bijuterii etice care merita descoperite

1
De Flavia Parpala
30 iul. 2018

Gama de accesorii provenite de la branduri etice este tot mai larga: de la gablonturi glam, la bijuterii delicate, cu siguranta acum ai de unde alege. Te invit sa descoperi cinci branduri de bijuterii etice care vor fi pe gustul oricarei iubitoare de accesorii sclipitoare.

Recunosc ca bijuteriile au fost mereu printre pasiunile mele si, chiar daca nu tind sa exagerez cu accesorizarea tinutelor mele, mereu am avut cate o bijuterie amuleta, o bratara care imi poarta noroc sau un inel cu insemnatate, primit in dar de la cineva drag. M-am bucurat sa descopar recent tot mai multe branduri care lupta pentru diverse cauze, au grija de mediul inconjurator si incearca sa fie cat mai sustenabile.

Branduri de bijuterii etice: Eden Diodati

Eden Diodati e un brand etic pana in panzele albe. Femeile care au supravietuit genocidului din Rwanda sunt artizanii care fac bijuteriile. Cele patru principii ale brandului sunt: arta si colaborare, productie etica, filantropie purtabila si frumusete prin compasiune. In plus fata de toate astea, Eden Diodati doneaza 10% din dividente catre Medici fara Frontiere, o organizatie umanitara.

Branduri de bijuterii etice: Edge of Ember

Just some casual gold details ✨💁‍♀️

A post shared by Edge of Ember (@edgeofember) on

Cei de la Edge of Ember promit sa trateze oamenii care muncesc pentru ei si mediul inconjurator la fel cum ei si-ar dori ei sa fie tratati. Aceasta promisiune include practici pline de respect, cum ar fi: salarii care intrec media locala, conditii de lucru sanatoase si utilizarea materialelor prime sustenabile pe cat posibil. Piesele acestui brand sunt gandite la Londra si lucrate in India, Nepal, Indonesia si Thailanda.

Branduri de bijuterii etice: JEM

JEM inseamna „Jewellery Ethically Made”, deci e destul de clar inca din nume care este misiunea brandului. Prin filozofia lor isi doresc sa privim bijuteriile ca pe o arta, accesoriile reflectand creatiile pamantului. Nascut in Paris, acest brand isi doreste sa imbine partea sa etica cu simplitatea designului frantuzesc. Aurul pe care cei de la JEM il folosesc e certificat: provine din mine sustenabile. Brandul isi doreste sa fie cat mai transparent in practici, asa ca fiecare piesa produsa are un numar de serie inscriptionat cu ajutorul caruia poti afla originea materialelor folosite. JEM incearca sa gaseasca o solutie similara pentru sursa diamantelor, inainte sa le foloseasca in creatiile lor.

Branduri de bijuterii etice: Odette

Odette creeaza bijuteriile in Brooklyn si le produce tot in New York, cu ajutorul atelierelor mici, de familie. Materialele pe care le folosesc includ argintul, aurul, alama si bronzul. Argintul si aurul folosit sunt 100% reciclate, iar brandul incearca sa gaseasca o metoda prin care sa recicleze si alama. In plus, Odette folosesc exclusiv ambalaje reciclate.

Branduri de bijuterii etice: PASCALE x JAMES

Brandul londonez Pascal x James se concentreaza pe calitatea produsului, corectitudinea fata de angajati si responsabilitatea fata de mediu. Cea din urma include eforturile de a-si minimiza amprenta de carbon folosind energie regenerabila si diminuand impactul logistic. Brandul a inteles ca trebuie sa faci alegeri constiente pentru a diminua impactul gazelor cu efect de sera, asa ca a decis voluntar sa platesca o taxa de carbon in avans.

Foto: Instagram – Odette