C&A si blugii 100% reciclabili si biodegradabili pe care ii gasesti si in Romania

blugii 100% reciclabili si biodegradabili
1
De Flavia Parpala
19 aug. 2018

C&A, retailerul de moda care este si cel mai mare producator de bumbac organic din lume, vine cu o noua veste buna: blugii 100% reciclabili si biodegradabili.

Peste 30% din ce vand magazinele C&A anual este bumbac organic, iar pana in 2020 isi doresc sa ajunga la 100%.

Saptamana trecuta, brandul german a lansat primii jeansi certificati la nivelul Gold de catre Cradle to Cradle. Blugii au fost realizati in parteneriat cu Fashion for Good, o platforma globala al carei scop este sa transforme industria modei intr-o forta a binelui.

Directorul de sustenabilitate al brandului, Jeffrey Hogue, a declarat ca procesul de a gasi solutia ideala a fost o provocare, iar rezultatul se datoreaza parteneriatului cu C2C Products Innovation Institute si consultantei oferite de Eco Intelligent Growth.

Jeansii, care se vor vinde incepand cu luna aceasta pe shop-ul online C&A, sunt realizati din bumbac organic si colorati cu vopsea rezultata din deseuri de plante. A durat mai mult de un an ca produsul sa fie dezvolatat, pentru ca a fost nevoie sa fie regandit de la zero, inclusiv atele sau captuseala.

C&A a ales jeansii tocmai pentru ca procesul de manufacturare a acestui tip de produs este unul complex.

De asemenea, ei sunt unul dintre cele mai poluante produse din industria modei. Deoarece jeansii sunt realizati din mai multe componente si in urma a numeroase procese si procedee, furnizorii si fabricile producatoare selectionate au fost verificate si testate riguros inainte de a li se oferi certificarea Cradle to Cradle nivel Gold.

Pentru a promova imbracamintea sustenabila, C&A va publica, odata  cu lansarea noilor jeansi, si ghidul Fashion For Good “Developing C2C Certified Jeans”. Acest ghid, care va putea fi accesat gratuit de oricine, va oferi informatii despre cum se produc blugii sustenabili, pentru a ajuta si alte organizatii sau branduri sa respecte cerintele programului Cradle to Cradle.

Te asteptai ca produsele sustenabile sa fie si scumpe, nu?

Ei bine, afla ca la C&A pretul de vanzare pentru o pereche de jeans este de 129 lei (29 de euro). Un tricou din bumbac organic costa 29,90 lei si le poti gasi in magazinul online C&A si in magazine fizice selectionate.

Toate hainele care au etichetea Wear the change in magazinul C&A sunt facute sustenabil, prin folosirea responsabila a substantelor chimice, reducerea apei si folosirea de energie regenerabila.

Foto: PR C&A