Lego lanseaza piese sustenabile de plastic din plante

Lego lanseaza piese sustenabile
1
De Flavia Parpala
24 aug. 2018

Elementele botanice din cutiile Lego vor fi realizate din plastic facut din plante, mai exact din trestie de zahar, incepand cu anul acesta. Pana in 2030, compania intentioneaza sa produca majoritatea produselor si ambalajelor sale intr-un mod sustenabil, folosind materiale ecologice sau reciclate.

Lego lanseaza piese sustenabile in 2018, iar schimbarile sustenabile nu se opresc aici.

„La Lego incercam sa avem un impact pozitiv asupra lumii din jurul nostru si lucram din greu sa facem produse pentru copii din materiale sustenabile. Suntem mandri ca primele elemente Lego realizate din plastic sustenabil sunt in productie si vor fi parte din cutiile Lego incepand cu acest an. Acesta este un prim pas al planului nostru ambitios de a realiza toate elementele din materiale sustenabile”, a declarat Tim Brooks, vicepresedinte Lego Group.

Blocurile noi  sunt confectionate din polietilena in proportie de 98%, obtinuta din trestie de zahar.

Lego piese sustenabile

Piesele Lego din plastic sustenabil

Utilizarea plasticului din trestie de zahar este in conformitate cu cerintele World Wildlife Fund (WWF), dar blocurile LEGO nu sunt inca biodegradabile.

Incepand cu  1 august, acestea sunt disponibile pentru vanzare in anumite tari. Setul „Plante din plante” va fi inclus gratuit pentru toate achizitiile de peste 40 de dolari din magazinul oficial LEGO din Marea Britanie, Germania si Austria, intre 1 august si 17 august, precum si in Statele Unite si Canada intre 1 august și 14 august.

Brandul continua eforturile pe care le-a inceput anul trecut, cand a introdus ambalaje sustenabile din pasta de hartie pentru calendarul Lego Advent, din dorinta de a reduce deseurile de plastic.

Foto: Lego.com