Carnavalul de la Venetia

1
De Andreea Raicu
17 feb. 2010

Napoleon, Marie Antoinette, Ludovic al IV lea, Lucrezia Borgia,Papa, printese, duscese, contese ….toti erau in Piata San Marco sau te puteai intalni cu ei la orice ora din zi sau din noapte pe strazile inguste din Venetia sau in gondole plambandu-se pe canale.

Pentru cateva zile am intrat intr-o poveste, intr-o alta lume. Am uitat de realitatea noastra, am uitat de Andreea Raicu. Am fost altcineva. E minunat sa uiti de tot, sa te ascunzi sub masca personajului tau. E minunat sa nu te stie nimeni, sa poti face orice pentru ca in aceste zile orice iti este permis. Sa te imbraci in cele mai diverse feluri, sa dansezi si sa canti pe strazi, sa te saluti, sa vorbesti cu toata lumea sau sa faci plecaciuni. Oriunde in jur erau blituri. Cred ca e singur lucru care mi-a adus aminte de Romania. Toata lumea facea poze. Cred ca am fost fotografiata mai mult decat mi s-ar fi inatmplat in acasa. De ce? Datorita costumelor. Doina Levintza, careia iI multumesc enorm, s-a ocupat de tinutele mele pana in cele mai mici detalii. Am simtit ca apartin cu totul acelui loc. Fiecare petrecere la care mergeam era ca un secol nou in care intram si ne intalneam cu personajele acelei perioade.

Am citit undeva ca unul dintre cele 1000 de lucruri pe care trebuie sa le vezi intr-o viata este petrecerea organizata in cadrul carnavalului la Teatrul Fenice (cel mai mare din Italia dupa Scala di Milano) E o petrecere exclusivista cu 2000 de inviati.
M-am gandit ca trebuie sa fie frumos si special, dar niciodata nu mi-am imaginat cu adevarat cum e. Mi s-a taiat efectiv rasuflarea cand am pasit in sala de teatru. Parea ireal. Am intrat intr-o alta lume. O lume cu 2000 depersonaje din secole trecute. Zecile de loje si sala erau pline de Ludovici, Napoleoni,regine, printese, conti si mostenitotii lor imbracati impecabil cu cele mai frumoase toatele de bal. O imagine incredibila. Ornela Mutti, Grace Jones nu au ratat nici in acest an faimoasa petrecere. As putea sa vorbesc ore in sir despre ultimele zile. Cred ca cel mai frumos week end pe care l-am petrecut vreodata.
Sper sa aveti ocazia sa traiti ce am trait eu acest week end.