Simona Halep. Fara alte cuvinte

1
De Andreea Raicu
23 mart. 2015

Performanta la care a ajuns Simona Halep, nu numai prin castigarea trofeului de la Indian Wells, ci prin intreaga ei cariera e fantastica!

M-am uitat aseara la finala pe care Simona a jucat-o impotriva Jeleni Jankovici si am avut de la inceput sentimentul ca o sa castige. Nu cred in superstitii si nici in horoscop – nici macar nu stiu daca ii era prezisa o zi buna – ci cred in puterea muncii. Si daca este un secret pe care il are Simona Halep, acesta e: capacitatea ei de a munci cu seriozitate secunda de secunda! Aceasta determinare este cea care o sa o ajute pe Simona sa devina chiar mai mult decat e. Si asta nu e lucru putin in conditiile in care mie una mi se pare ca ea e a doua Nadia la nivel de reprezentare nationala prin sport.

Simona Halep e omul care le aminteste romanilor cum e sa speri

Da, exista echipa de gimnastica feminina, care continua sa adune trofee dupa trofee, dar o pun pe Simona la acelasi nivel cu Nadia Comaneci pentru ca doar ele au reusit sa dea romanilor sentimentul ca succesul sportiv individual e posibil chiar si cand joci la masa celor bogati!
Ma uitam aseara la meci si nu-mi venea sa cred cata fericire am simtit!!!! Simona Halep este absolut incredibila pentru ca ne transmite aceasta forta cu care se lupta, ne face sa traim in fata televizorului emotii pe care rar avem ocazia sa se experimentam!

Prima mea intalnire cu campioana

Imi aduc aminte cum am cunoscut-o. Il insoteam pe Horia la tuneul de la Roma in urma cu cativa ani si stiu ca imi doream sa merg la cat mai multe meciuri, pentru ca aveam ocazia sa vad cei mai titrati competitori: Federer, Nadal, Serena Williams. Uitandu-ma pe program am observat ca Serena urma sa joace cu o romanca. Imediat am decis sa merg: aveam ocazia sa o vad pe Williams in actiune, dar eram si mandra ca o sa asist la un joc al unei compatrioate. Recunosc, atunci nu stiam cine e Simona Halep. Raspunsul l-am primit insa la finalul acelui meci. E adevarat ca a pierdut, dar a facut-o intr-un mod care pe mine m-a uimit! Ma uitam pe teren si vedeam cum din fata unei masinarii perfecte, a unui tanc imbatabil, care ocupa tot spatiul cu atitudinea si capacitatea sportiva – Serena Williams – o fetita refuza sa se dea la o parte! Simona s-a zbatut pentru fiecare  minge, a alergat-o pe Serena minut cu minut. Chiar si cand era clar ca nu mai poate sa castiga meciul, Simona s-a luptat pentru fiecare minge de parca viata ei ar fi depins de asta! Asa determinare si forta psihica rar mi-a fost dat sa vad! Am inteles atunci ca am in fata ochilor un fenomen, care va face Romania sa mai simta o data gustul increderii.

Stiu ca dupa meci am facut cunostinta si i-am spus cat de impresionata am fost de atitudinea ei! Era clar ca va avea o cariera de succes, iar ceea ce ma emotioneaza cand ma gandesc la ea e faptul ca Simona Halep nu-si incalca niciodata cuvantul. Ea nu promite ca va castiga, ci promite ca va lupta!

Aseara, la Indian Wells, a mai dat o data proba puterii! E o mana de om, totusi! Are 23 de ani si trage dupa ea ochiii a milioane de romani. Stie ce presiune e pe umerii ei si totusi are puterea sa spuna ca nu i-a fost frica. Probabil i-a fost, dar a stiut sa ii tina piept. E ambitioasa, e disciplinata, e darza, e concentrata. Sunt mandra de Simona Halep! Sunt fericita pentru ea, sunt bucuroasa ca le da copiilor un exemplu si ca, noua tuturor, ne da sentimentul reusitei!