De ce e recomandat sa iesi din casa si sa stai afara

Daca ai petrecut vreodata mai mult timp in natura si te-ai intors cu mintea mai limpede, exista motive stiintifice clare. Acum ca stii ca natura este buna pentru creierul tau, poti incerca mai des sa faci drumetii sau sa mergi cu cortul.

Un studiu universitar american a descoperit ca natura te face mai fericita, iti poate creste vitalitatea si nivelul de energie, potrivit Huffingtonpost.com. Acesta este motivul pentru care parcurile si drumetiile sunt esentiale pentru starea ta buna, mai ales daca locuiesti intr-un oras aglomerat, poluat si zgomotos.

5 motive pentru care natura este buna pentru tine

1. Te revitalizeaza. Diferenta dintre peisajele natural si cele urbane este ca se folosesc altfel de atentia noastra. Cele facute de om ne bombardeaza cu stimuli, iar cele naturale ne dau ragaz si ne ajuta sa fim doar noi cu gandurile noastre si de a ne recapata capacitatea mentala epuizata.

2. Te scapa de simptomele depresive. Un studiu de anul trecut arata ca cei care faceau plimbari in natura aveau stari mai pozitive, iar starile depresive scadeau simtitor. Acest lucru se intampla si datorita miscarii.

3. Spatiile verzi te fac mai creativa. Culoarea verde este ca o scanteie pentru creativitatea ta. Peisajele iti si distrag atentia de la probleme si majoritatea ideilor bune vin atunci cand nu ne gandim obsedant la ele. Iesi din birou si stai in natura fie si numai pentru o jumatate de ora! O sa ai mintea cu adevarat limpede!

4. Te ajuta sa te concentrezi mai bine. Orasele pot avea o influenta negativa asupra creierului din cauza numarului crescut de stimuli precum traficul, cafenelele, grupurile mari de oameni. Acesta lucruri iti distrag atentia si au un impact asupra partii creierului care se ocupa de autocontrol. In acest studiu, femeile care locuiau langa spatii verzi si care au primit teste de atentie, s-au descurcat mai bine decat cele inconjurate de betoane.

5. Iti scade nivelul de stres. Potrivit unui studiu, adultii care locuiesc in zone cu spatii verzi au nivel mai scazut de cortizol, hormonul stresului. Iar vizitele in natura au un efect vindecator. Iti scad frica si mania, dar si tensiunea din sange.

Ai aflat de ce natura este buna pentru tine. Acum afla cum te ajuta meditatia in natura sa-ti reincarci bateriile!