nike air max

Incepand din anii 80 si pana astazi sneakersii Nike Air Max au facut istorie, atat intre sportivi si hip-hop-eri, cat si in randurile fashionistelor. Indiferent daca ai sau nu o pereche in garderoba, sigur te-ai intrebat macar o data ce anume ii face atat de populari.

Nicio fashionista nu si-ar fi imaginat in urma cu un deceniu ca va putea sari din tinuta de zi in cea de party ramanand in aceeasi pereche de sneakersi . Cand trendul casual sport a luat cu asalt lumea modei nimeni nu a crezut ca va fi ceva durabil. Si totusi, iata-ne in 2015 purtand inca sneakersi.

nike air max

In febra acestui curent, sneakersii Nike Air Max par sa ne fi cucerit iremediabil pe fiecare dintre noi. I-am adoptat in propriile garderobe dupa ce i-am zarit peste tot, incepand cu pozele de street style si pana la outfiturile vedetelor Kanye West, Rita Ora si chiar presedintele S.U.A, Barack Obama.

De ce sunt sneakersii Nike Air Max atat de populari:

1. Au facut istorie

Ca orice pereche de pantofi sport care a cucerit lumea modei, sneakersii Nike Air Max au o istorie consistenta in spate. Primul model a fost scos pentru prima data pe piata in 1987 si a fost aproape instant adoptat de diferite subculturi, cum ar fi cea Hip-Hop sau Gabber. In 1990 au fost atat de populari incat in Japonia sneakersii Air Max le erau furati oamenilor din picioare! La propriu! Fenomenul a ramas cunoscut ca “Air Max hunting”.

nike air max

2. Sunt versatili

Desigur, ti-ar fi mai greu sa ii porti la o rochie de seara. Dar in rest poti spune ca merg cu orice, de la pantaloni de costum, camasa si blazer –  intr-o tinuta office, la un palton colorat si o geanta oversized –  pentru o tinuta de steet style. Exista foarte putine variante in care cei mai populari sneakersi din lume nu isi au locul. Nu depinde decat de culoare si de modelul pe care il alegi.

nike air max

3. Sunt mai mult decat comozi

Modelul Nike Air Max 95 a revolutionat industria pantofilor sport. Pernele de aer introduse in talpa dadea nastere celui mai usor model de sneakersi de pana atunci. Mai mult decat atat, designul a fost conceput imitand anatomia piciorului uman.

nike air max
Nike Air Max 95, 158 euro, Asos

Daca vrei sa stii care sunt cele mai potrivite modele de sneakersi pentru sport noi avem cateva sugestii practice!

Foto: Guliver, Asos.