Prima si cea mai mare retrospectiva din Europa dedicata creatiilor Alexander McQueen isi deschide portile la Londra, incepand cu 14 martie. Victoria & Albert Museum il omagiaza pe vizionarul designer printr-o expozitie de moda ce-i urmareste munca din 1992 si pana la ultima colectie din 2010.

expozitie de moda alexander mcqueen

Expozitie de moda McQueen

Viziunea unica a regretatului Alexander McQueen i-a adus acestuia reputatia internationala de creator modern de moda si stil. Desi era cu mult inaintea timpului sau si a avut mereu neintelegeri cu propriile echipe de design, lumea modei il vede acum exact cum a fost, un geniu! Cele mai importante momente din cariera designerului sunt stranse intr-o expozitie de moda retrospectiva la Victoria & Albert Museum, deschisa intre 14 martie si 2 august 2015.

In imagine: accesoriu pentru cap cu fluturi realizati din pene pictate manual, o creatie semnata Philip Treacy pentru Alexander McQueen primavara-vara 2008.

Intreaga colectie primavara-vara 2008 ii este dedicata Isabellei Blow. Palariile designerului Philip Treacy, hainele din materiale fluide in culori vii, alaturi de piesele din pene pictate manual au avut un succes imens la acea vreme in industria fashion.

Biletele pentru noua expozitie de moda Savage Beauty costa 17.50 Lire. Gasiti mai multe detalii pe site-ul Victoria & Albert Museum: www.vam.ac.uk

Foto: Guliver.