bijuterii retro la moda

Sophia Loren, Paloma Picasso, Lauren Bacall si Marlene Dietrich au facut din accesoriile preferate o semnatura de stil. Fotografiile urmatoare iti dezvaluie o intreaga colectie de bijuterii retro care sunt la moda si in 2015!

Printre marile iubiri din moda se numara si povestile fabuloase dintre dive si bijuterii. Nu vorbim de Liz Taylor si de intreaga ei colectie de diamante, ci de accesorii rafinate si pretioase si bijuterii retro care ne sunt mult mai la indemana pentru a ne completa tinutele actuale.

Ti-am selectat special cele mai frumoase fotografii cu bijuterii retro pe care le putem lua ca model in prezent. Cu putina atentie vei descoperi ca toate aceste modele sunt disponibile acum in magazine. Fie ca vorbim de cercei si coliere de perle naturale, bijuterii din aur masiv sau de alternativele lor accesibile, designerii momentului au luat ca reper bijuteriile retro (si chiar vintage) pentru creatiile dedicate acestui sezon. Iar moda anilor ’60-’70, prezenta in colectiile vestimentare, are un cuvant de spus si in ce priveste accesoriile: piesele retro din plexiglass sunt la mare cautare!

Bijuterii retro la moda si in 2015

1. Lauren Bacall: cercei cu perle

bijuterii retro la moda
Bijuterii retro: cercei cu perle purtati de Lauren Bacall

2. Sophia Loren: colierul metalic

bijuterii retro sophia loren
Bijuterii retro purtate de Sophia Loren

3. Twiggy: cerceii din plastic

bijuterii retro cercei
Bijuterii retro: cercei mari colorati

4. Paloma Picasso: bijuterii din aur in exces

bijuterii retro din aur
Bijuterii retro: clasicele bijuterii din aur

5. Marlene Dietrich: colierul de perle

bijuterii retro la moda
Bijuterii retro: colier de perle purtat de Marlene Dietrich

Scurta lectie despre moda retro si moda vintage

Multi numesc vintage piese care sunt pur si simplu…vechi. Strict vorbind, hainele si bijuteriile care au fost realizate inainte de 1920 sunt considerate antique, “de epoca”, iar cele create intre 1920 si 1960 sunt vintage. Tot ceea ce are ca data de aparitie o perioada din urma cu aproximativ 30 de ani este considerat ca parte din moda retro.

Pentru piesele vintage sau retro deopotriva, cel mai important factor care contribuie la valoarea lor e provenienta. Colectionarii investigheaza mult istoria unei piese vestimentare – cine a purtat-o, in ce context, in ce combinatii, la ce eveniment.

Foto: Guliver.