Costumatia de partie face furori si in outfituri de oras

Oricat ar parea de extravaganta, ideea designerilor de a introduce in tinute feminine piesele specifice unui echipament de ski profesionist, este totusi ingenioasa si de ce nu, chiar usor de pus in practica.

Probabil putine dintre noi s-au gandit ca isi poti transforma costumatia de partie intr-o tinuta speciala, potrivita petrecerilor apres-ski sau chiar intr-una eleganta, numai buna de purtat in oras cu stil si gratie.

In acest sezon, designerii au reinterpretat clasicul echipament de ski si piesele definitorii sporturilor de iarna intr-un mod elegant, iesit din comun.

Ei ne recomanda sa integram in tinute feminine pufoaicele, apreschiurile, colantii, puloverele calduroase sau ghetele si ochelarii de ski. Desigur, toate aceste elemente specifice unui echipament de ski au suferit modificari discrete pentru a putea fi purtate in tinute seducatoare cu talia marcata sau in combinatie cu alte piese senzuale de iarna, mulate pe corp.

Cele mai neasteptate tinute feminine de catwalk cu elemente din clasicul echipament de schi sunt semnate Michael Kors, Burberry, Lacoste, Tsumori Chisato, Custo Barcelona si DKNY

In aceasta iarna, atat DKNY cat si Burberry, ne recomanda tinute gratioase cu fuste din piele sau cu peplum, in combinatii neasteptate cu geci din fas matlasate, numai bune pentru a da putin stil zilelor friguroase in care funstionalitatea primeaza. Totodata, pentru un plus de feminitate, designerii au ales sa marcheze talia cu ajutorul unor centuri fantezie purtate peste gecile calduroase. Cei de la Lacoste au ales o interpretare sport pentru tinuta sic de iarna, alegand materiale precum neopren sau lycra ajustate pe corp si au reusit astfel sa realizeze o combinatie interesanta in care feminitatea look-ului si elementele specifice unui echipament de ski confortabil nu se exclud.

Asadar, iti recomand sa te lasi inspirata de propunerile designerilor si sa dai frau liber curajului de a experimenta si de a te juca cu unele piese de munte in look-uri neasteptate casual-sic de zi. Michael Kors impune pe catwalk  tricotajele sexy in combinatie cu apreschiuri din blana. Desigur, aceasta este doar o varianta de show, pentru a puncta faptul ca practicele cizme de pe partie pot fi purtate si in tinute feminine si confortabile de oras. Aproape la fel de extravagant, Custo Barcelona transforma geaca de munte intr-o piesa pretioasa decorata cu paiete, insertii din blana si piele.

Chiar daca nu practici vreun sport de iarna si nu ai un echipament de ski profesionist, este relativ usor sa-ti creezi o tinuta feminina potrivita atat pentru weekend-urile la munte, cat si pentru un look urban de fiecare zi. Din intreaga colectie Tsumori Chisato, inspirata de ski si peisajele montane acoperite de zapada, am ales o tinuta destul de eleganta, care le poate ajuta pe cele mai clasice dintre voi sa treaca de sezonul rece cu stil. Puloverul cu paiete purtat peste o camasa clasica din matase si pantalonii cu imprimeu sah sunt accesorizate cu cele doua elemente esentiale pentru un echipament de ski: ochelarii de ski si ghetele cu sireturi, un model vintage reintepretat moden.

Text: Irina Culetu, Foto: Guliver, image.net.