Tendintele actuale promoveaza in forta o serie de piese iconice preluate din moda din anii 70, care au reusit sa depaseasca bariera timpului si sa reziste pana in zilele noastre, facandu-si loc in garderoba femeilor stilate de pretutindeni.

moda anilor 70
Moda din anii 70 revine in forta. Tinerele care vor sa se imbrace la moda pot apela la cateva piese evergreen din moda din anii 70. Pot incerca si celebrii pantaloni evazati! Important este ca aceste piese sa fie reinterpretate astfel incat sa fie in pas cu prezentul!

Moda din anii 70 revine!

Decadele trecute revin mereu in actualitate! Dar cum in acest sezon moda anilor 70 a devenit o adevarata obsesie, ne-am gandit sa iti prezentam un scurt ghid de stil care te va ajuta sa stapanesti toate tainele look-ului retro.

Moda din anii 70 – Inspiratia zilei: fotografia de street style din deschiderea articolului surprinde doua fashioniste contemporane ale caror tinute reinterpreteaza moda anilor 70 cu ajutorul pieselor actuale.

Modele de stil si in 2015: Farah Fawcett, Ali MacGraw, Anjelica Huston, Bianca Jagger, Jerry Hall.

Moda din anii 70 – Elementele specifice anilor ’70 : printurile psihedelice si florale, hainele si accesoriile cu franjuri, pielea intoarsablugii evazati, combinatiile cromatice de alb, bleumarin si tonuri calde de maro roscat sau coniac.

Moda din anii 70 – Scurta istorie: perioada anilor ’70 a fost influentata deopotriva de stralucirea erei disco si de nonconformismul stilului hippie. Evolutia modei din aceasta perioada este un raspuns la numeroasele miscari culturale si sociale din epoca.

Printre piesele iconice preluate din moda din anii 70 se numara si pantofii cu platforma, pantalonii evazati si salopeta feminina. Tot atunci a fost introdusa in moda si rochia petrecuta de catre Diane von Furstenberg.

Designerul ne dezvaluie cum i-a venit aceasta idee in 1973: “Atunci cand incerci sa te strecori pe langa un barbat fara sa-l trezesti din somn, rochiile cu fermoare sunt adevarate cosmaruri!”. Un alt element popular din moda din anii 70 ramane lurexul, materialul cu reflexe metalizate folosit pentru costumele de televiziune sau garderoba de seara a starurilor.

Foto: Camille Charriere si Alexandra Carl la show-ul Chloé toamna-iarna 2015 de la Paris Fashion Week/ Guliver.