Moda este despre joaca, dar si despre maturizare. Pentru ca nu poti sa te joci oricum si oricand. Pentru ca mai exista anumite reguli de care trebuie sa tii cont si pentru ca excesele sunt uneori cheia insucceselor.

despre moda la 18 ani

La 18 ani aveam impresia ca pot purta orice. Ca pot trece fara probleme de la un stil la altul, ca pot face orice combinatie, insa de fapt asta nu arata decat ca nu-mi stapaneam deloc propriul stil, ca nu-mi gasisem o voce numai a mea si ca ma chinuiam prea mult. Iar in moda cand te chinui prea mult e clar ca faci ceva gresit. Tocmai de aceea astazi m-am gandit sa pun pe foaie cateva dintre lucrurile pe care le-am invatat in 10 ani in care am cochetat cu moda. Uneori mai serios, alteori mai putin serios.

Moda e ca un tip misto…

Daca o bagi prea tare in seama atunci risti sa devii penibila pentru ca te va ignora si nu-ti va arata si laturile ei misto. Vei fii una dintre multele tipe care se chinuie din greu sa-i intre in gratii si totusi nu reuseste. In schimb daca te prefaci ca esti dezinteresata, va veni ea spre tine si-ti va arata mai mult decat daca ai fi scotocit tu prin toate arhivele Vogue si Style.com.

Atentie la felul in care copiezi!

Daca vrei sa copiezi un look atunci ar trebui sa fii la fel de atenta cum esti cand tragi cu ochiul in foaia de examen a colegei de banca. Nu copia si numele vecinei si nu copia cuvant cu cuvant din manual pentru ca mai mult ca sigur cineva se va prinde si vei fi depunctata. Exact asa sta treaba si cu moda. Nu trebuie sa fii 100% originala, dar nici nu e ok sa preiei un outfit de-a gata fara sa-l treci macar putin prin filtrul propriei imaginatii, sa-l adaptezi stilului tau. Atunci cand o persoana poarta o tinuta care nu-i apartine cu adevarat sau joaca un rol care nu i se potriveste acest lucru este vizibil si deranjant.

Despre dubla fata a modei

Moda poate fi cea mai buna prietena a ta si-n acelasi timp si cel mai mare inamic al tau. Pentru ca daca te lasi dominata in totalitate de ea risti sa pierzi din vedere multe dintre aspectele cu adevarat esentiale ale vietii si sa judeci totul doar pe criterii estetice. Iar stilul personal n-ar trebui sa fie decat o oglinda a propriului interior si nu o reprezentare frumoasa, dar fada, a tendintelor prezentului.

Citeste si: “Cum sa fii la moda: cand expira o tendinta & cine da verdictul”!

Foto: iStockphotos