Descopera stilul celor mai in voga artisti

Daca ai urmarit creatiile si showurile lui Jean Paul Gaultier de-a lungul timpului te-ai obisnuit cu hainele spectaculoase imaginate de el si prezentarile extravagante. In sezonul de primavara/vara 2013 el celebreaza starurile pop ale anilor ’80.

Stim, nici bine nu a venit toamna si vorbim deja despre primavara viitoare. Dar in moda totul se desfasoara cu o viteza ametitoare, asa ca v-am pregatit o scurta introducere in sezonul urmator prin intermediul uneia dintre cele mai interesante colectii prezentate pe Saptamana Modei de la Paris cu cateva saptamani in urma.

Din prezentarea Jean Paul Gaultier primavara/vara 2013, dedicata starurilor pop ale anilor ’80 nici macar David Bowie nu a lipsit. Nu te speria, nu s-a gandit sa-si schimbe cariera, nici macar sa incerce ceva nou, dar personalitatea lui flamboaianta a fost reinterpretata in viziunea celebrului designer. Bowie nu a fost singurul star prezent ca sursa de inspiratie pe podiumul lui Jean Paul Gaultier. Alaturi de el, au mai defilat modele care semanau perfect cu Madonna, Sade, Michael Jackson, Prince, George Michael, Annie Lennox si Boy George.

Jean Paul Gaultier a folosit ca sursa de inspiratie cele mai in voga staruri pop ale anilor ’80

De-a lungul timpului, numerosi artisti au apelat la serviciile designerului pentru a le crea costumatiile de scena in diverse turnee. Multe dintre elementele reprezentative pentru stilul fiecarui artist amintit in colectia lui Gaultier au fost “inventate” si realizate chiar de catre designer. Si daca astazi avem in minte imagini iconice din concerte, se datoreaza spiritului de observatie al lui Jean Paul Gaultier care a surprins esenta personalitatilor din lumea muzicii si a exprimat-o prin piese vestimentare reprezentative. Un astfel de exemplu este celebrul sutien cu conuri purtat de Madonna prima data in 1990 pentru turneul sau Blond Ambition.

In colectia de primavara/vara 2013, hainele care au reflectat cu acuratete stilul inconfundabil al renumitilor artisti au fost completate cu machiajele si coafurile emblematice. Nu ai cum sa nu recunosti look-ul androgin al lui Annie Lennox, pe extravagantii Boy George si David Bowie sau alura inconfundabila a Madonnei.

Foto: Guliver