Pages: 1 2

Cea mai feminina reinterpretare a unei piese masculine

Rochia-camasa ar trebui sa fie visul oricarei fashioniste care nu vrea sa-si petreaca toata dimineata in cautarea tinutei perfecte, dar vrea un look trendy si original. Aceasta piesa simpla te va salva din ompasul creativ, iti va pune in valoare calitatile fizice si-ti va ascunde micile imperfectiuni.

Rochia-camasa este de fapt o reinterpretare a clasicei camasi masculine care a cunoscut, de-a lungul timpului, o abordare variata la capitolul texturi. Majoritatea designerilor au introdus-o in colectiile lor de pret-a-porter sezon de sezon, pentru a accentua si mai mult importanta pe care acest obiect vestimentar o detine in garderoba.

“Nu conteaza daca o alta persoana poarta o rochie-camasa identica atat timp cat ai stil” – Carolina Herrera

Cea mai feminina reinterpretare a unei piese masculine

Ca sa intelegm mai bine de unde vine potentialul remarcabil de care se bucura rochia-camasa si pentru a invata sa-l exploatam din plin, vom face o mica incursiune in istoria sa. Cel de-al doilea razboi mondial a adus cu sine o serie de schimbari importante pe toate planurile, iar industria modei nu a reprezentat o exceptie. Incheierea razboiului a permis ca moda couture sa renasca dupa o perioada indelungata de austeritate pe toate nivelurile. Celebrul Christian Dior a fost cel care in 1950 s-a gandit la o cu totul alta abordare a clasicei camasi masculine in colectia sa couture New Look. Camasa masculina a fost preschimbata de marele creator prin adaugarea in partea inferioara a unei fuste de lungime medie, sustinute de crinolina.

Aceasta a fost, de altfel, prima rochie camasa. Conceptul care a condus la aparitia ei a fost unul cat se poate de firesc. Femeile au avut mereu o afinitate pentru tinutele lejere inspirate din garderoba domnilor, insa emanciparea femeilor, inclusiv in moda, s-a facut treptat. Personalitatile puternice precum inovatoarea Coco Chanel sau Carolina Herrera nu s-au temut sa abordeze in colectiile lor tinute masculine. Pentru femeile dornice sa experimenteze dar sa-si pastreze mai mult din latura feminina, rochia-camasa a fost raspunsul ideal. Aceasta a preluat de la clasica camasa masculina, gulerul, mansetele, nasturii si textura, fiind realizata dintr-o gama larga de materiale la fel ca si camasa traditionala, de la bumbac pana la delicata matase.

Ghid de shopping pentru rochia-camasa ideala

Chiar daca e o piesa simpla, inainte de a merge la shopping trebuie sa te gandesti la rochia camasa din perspectiva ta, particulara: unde o vei purta, cu ce vrei sa o combini, cat de senzuala vrei sa fie, si lista ar putea continua. Pentru a-ti usura alegerea, am facut un scurt ghid cu modele de rochie-camasa adecvate unor situatii diverse. Alege-o pe cea adaptata nevoilor tale si stilului tau de viata!

Pages: 1 2