Impreuna sub soare – cum ne protejam de razele solare ecologic si eficient cu Uriage Bariesun!

1
De Gavrila Alina
10 apr. 2023

Noi, oamenii, alaturi de tot ce exista pe pamant, formam un ecosistem complex si complet. Iar privilegiul umanitatii este sa inteleaga ca nu putem exista si evolua decat impreuna sub soare!

In acest context, fiecare gest conteaza. Din acest motiv, Uriage s-a angajat sa protejeze oamenii, dar si bariera de corali. Tot mai multi isi dau seama ca protectia solara nu este doar o alegere, ci o necesitate. Razele ultraviolete pot cauza probleme grave de sanatate.

Este important sa folosim produse de protectie solara de inalta calitate care sa ne protejeze de razele solare daunatoare

Insa, alegerea produsului de protectie solara potrivit nu este mereu usoara. Daca iti doresti o protectie eficienta si o ingrijire delicata a pielii, atunci trebuie sa incerci produsele Uriage Bariesun.

 Grija pentru planeta

Crizele ultimilor ani ne-au facut constienti de faptul ca nu putem trai separati. Si mai ales, nu putem separa ingrijirea pentru noi de grija pentru planeta. Suntem toti parte a unui ecosistem unic, o planeta uimitoare hranita de soare. Ca fiinte inteligente, avem privilegiul de a intelege si a proteja acest ecosistem datorita caruia existam.

Uriage a adoptat deja o abordare ecologica cu angajament pentru protectia coralilor. Ba mai mult, a decis sa mearga si mai departe prin regandirea gamei de protectie solara, Bariésun. Protejarea pielii de razele UV si alte tipuri de radiatii solare este esentiala, insa aceasta nu trebuie sa dauneze mediului. Intreaga gama este special conceputa pentru a proteja pielea de razele UV si lumina albastra, fara a dauna mediului.

 Iubirea pentru soare

Vara se apropie cu pasi repezi, iar asta inseamna ca trebuie sa ne pregatim pentru expunerea la soare. Dar sa ne si gandim la protectia pielii noastre. Insa, protejarea pielii de razele solare nu trebuie sa insemne renuntarea la distractie!

Stim ca radiatiile solare provoaca fotoimbatranirea si chiar cancere de piele. Expunerea excesiva la soare poate duce la deteriorarea ireversibila a ADN-ului si a celulelor pielii. Este dovedit faptul ca efectele razelor solare se manifesta pe tot parcursul zilei si in toate anotimpurile. Si cand este innorat si nu vedem direct soarele – 80% din razele UV pot trece prin nori si ceata. Iar 50% din expunerea la UVA provine de la lumina reflectata, chiar si atunci cand stai la umbra.

Protectie solara tot timpul, aplicata corect

70% din expunerea la UV are loc in afara concediului de vara. Pe de alta parte, pentru buna functionare a organismului nostru avem nevoie de vitamina D, care nu se sintetizeaza in corp decat sub influenta luminii solare.

Soarele ne face rau, soarele ne face bine…pare o contradictie. Totusi, sub soare nu avem de ce sa intram in impas! Ghid ar trebui sa ne fie doar simtul masurii, sprijinit de stiinta contemporana. Care ne spune ca de factor de protectie solara avem nevoie 365 de zile pe an. La fel cum avem nevoie si de vitamina D si de endorfine.

Bronz versus sanatate!

Poate iti place bronzul, dar stii ca de fapt este o reactie de aparare a pielii? Procesul de protectie cunoscut sub numele de melanogeneza (producerea pigmentului natural al pielii) este constant. Insa, devine mai intens atunci cand melanocitele, celulele pielii din stratul bazal al epidermei, sunt stimulate de razele UV. Ele produc apoi mai multa melanina. Un pigment al carui rol este de a proteja celulele pielii si ADN-ul prin absorbtia unei proportii de raze UV. Asa apare bronzul.

Radiatii solare

Soarele emite mai multe tipuri de radiatii, cu lungimi diferite de unda. Desi efectele razelor UVB sunt mai vizibile (arsurile solare, care apar sub forma de roseata sau chiar arsuri). Toate radiatiile produc radicali liberi. Iar energia puternica pe care o elibereaza declanseaza deteriorarea ADN-ului. Prima si cea mai vizibila reactie este bronzul. Pigmentarea este un semn ca pielea incearca sa se protejeze.

Bronzul este un efect pe termen scurt

Pe termen lung, daunele sunt mult mai serioase si mai grave, provocand imbatranirea pielii prin distrugerea fibrelor de colagen si elastina. In cele din urma, pe langa mutatiile la nivelul ADN-ului celular, apararea imunitara a pielii scade. Iar genele sunt activate declansand multiplicarea celulelor canceroase. De fapt, 1 din 3 cazuri diagnosticate de cancer este cancer de piele. 90% se dezvolta in carcinom, iar restul de 10% sunt tumori maligne numite melanom.

Sub soare, nu suntem toti egali

Desi soarele e aici pentru toti, nu suntem toti egali in fata soarelui. Pielea noastra este mai mult sau mai putin rezistenta la actiunile soarelui. In functie de cantitatea de melanina prezenta in mod natural in epiderma se pot defini 6 fototipuri:

FOTOTIP 1: piele alba/par rosu sau blond (deseori cu pistrui) – Intotdeauna se arde, nu se bronzeaza niciodata

FOTOTIP 2: piele deschisa/blond, par rosu spre castaniu deschis (uneori cu pistrui) – Arsuri solare frecvente, bronzare foarte rar sau foarte lent

FOTOTIP 3: piele medie/par brun deschis spre inchis – Ocazional arsuri solare, bronz gradual

FOTOTIP 4: piele maro deschis/par saten spre negru – ocazional arsuri solare, se bronzeaza rapid

FOTOTIP 5: piele maro inchis/par negru – Arsuri solare rare, bronz intens

FOTOTIP 6: piele neagra/par negru – Aproape ca nu se arde niciodata

Practic, cu cat fototipul nostru este mai deschis, cu atat avem nevoie de mai multa grija in alegerea cremelor de protectie potrivite.

Protectia imediata este doar primul pas

Laboratoarele Dermatologice Uriage considera ca protejarea pielii de arsurile solare este un inceput bun. Insa nu este suficient pentru un produs de ingrijire solara. Asa ca, Uriage a pregatit o noua formula de baza pentru gama Bariésun cu 2 brevete dermatologice. Brevete care ajuta la protejarea impotriva deteriorarii celulare si la prevenirea fotoimbatranirii.

Uriage Bariésun actioneaza cu o combinatie de 4 filtre organice

Si, in acelasi timp, are grija de prospetimea si sanatatea pielii. Deoarece contine, desigur, ingredientul cheie al Laboratoarelor Dermatologice Uriage: apa termala Uriage.

Brevetul Telomeres Protect protejeaza cromozomii, mai precis extremitatile acestora, telomerii. Uriage a incorporat asadar un extract de Arthrospira Platensis (spirulina), bogat in ficocianina, care este capabil sa reduca daunele celulare cauzate de razele UV si lumina albastra si ajuta la prevenirea fotoimbatranirii.

Complexul Bariésun, care este, de asemenea, brevetat, este o combinatie de PVP si Polyquaternium. Iar rolul sau este de a mentine filtrele solare pe suprafata pielii, astfel crescand eficienta fotoprotectiei.

Formula contine aquaspongine, care mentin pielea hidratata, si vitamina E, un antioxidant puternic

Apa Termala Uriage este o apa activa, care izvoraste din Alpii francezi. Foarte bogata in minerale si oligoelemente. Cu o actiune anti-radicali liberi care ajuta la limitarea daunelor cauzate ADN-ului in urma expunerii la razele UV. Are, de asemenea, proprietati calmante si hidratante si ajuta la intarirea barierei cutanate.

Dar protectia solara nu se limiteaza doar la alegerea produselor potrivite. Este important sa fim constienti de faptul ca razele solare pot cauza daune si in afara sezonului de vara. Astfel incat trebuie sa ne protejam pielea in fiecare zi, indiferent de vreme.

De asemenea, este important sa aplicam produsele de protectie solara corect, la fiecare doua ore si sa evitam expunerea la soare intre orele 11:00 si 16:00.

Ghid de alegere a produselor Uriage Bariesun conform necesitatilor

– lotiunile si cremele Uriage Bariesun SPF 50+ ofera protectie foarte ridicata pentru piele

– BARIESUN Spray uscat protectie solara SPF30 ofera protectie ridicata pentru piele deja bronzata sau maslinie si conditii de soare moderat

– produse Aftersun pentru pielea incinsa

– produse cu efect autobronzant, care confera o nuanta bronzata pielii fara sa fie nevoie de o expunere consistenta la soare

Pe langa protectia pielii tale, Uriage este si un brand cu grija fata de mediul inconjurator. Ambalajele lor sunt ecologice, iar formulele lor respecta corali. Produsele din gama Uriage Bariésun au sigla Ocean Protect deoarece utilizarea lor s-a dovedit ca nu afecteaza fauna si flora marina.

Pentru a reduce utilizarea plasticului virgin, Uriage a luat masuri adecvate.

• designul ambalajului include o cantitate de plastic reciclat, permitand o reducere de 10% a plasticului virgin

• capacele produselor si-au redus dimensiunea, folosind astfel cu 9% mai putin plastic

Produsele din gama URIAGE BARIÉSUN sunt disponibile online si in farmacii – atat lanturi nationale, cat si regionale si independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro)

Uriage.ro (Instagram) / Uriage.Romania (Facebook) / Uriage.com/RO/ro (website)