5 lucruri pe care femeile cu piele frumoasa le fac inainte de culcare

1
De Teodora Tirca
7 ian. 2019

In unele zile mi-e atat de somn, incat nu vreau decat sa ma cuibaresc in pat… cu tot cu machiaj. Insa stiu cat va avea de suferit pielea mea pentru aceasta… aroganta.

Stii momentele acelea in care te uiti la o femeie cu ten perfect si-ti spui ca lumea e nedreapta? Intr-adevar, unele femei au castigat la loteria genetica, fiind inzestrate de la natura cu piele normala, fara probleme de hiperpigmentare sau acnee, fara pori dilatati si exces de sebum.

Si totusi, nu toate femeile cu piele frumoasa trebuie sa-i multumeasca geneticii – unele dintre ele depun eforturi serioase pentru a arata atat de bine. Insa uneori nici macar nu e vorba despre cine stie ce trucuri geniale, ci despre o rutina de seara bine pusa la punct, pe care sa o respecti cu strictele.

Iata ce fac inainte de culcare femeile cu ten de invidiat si cum poti ajunge sa fii si tu studiata pentru pielea ta impecabila:

1. Indeparteaza machiajul eficient

Stiu ca nu-ti dau vesti bune, insa pentru tenul tau e o adevarata pedeapsa sa mergi la culcare machiata. Gandeste-te ca ii va fi imposibil sa respire din cauza straturilor de primer, fond de ten, iluminator etc. – ca sa nu mai vorbim de toate chimicalele pe care trebuie sa le indure.

In plus, nu e de ajuns sa-ti stergi fata cu cateva dischete demachiante, ci trebuie sa indepartezi reziduurile eficient. De aceea, iti recomand dubla curatare: demachiere cu apa micelara sau ulei, apoi spalare cu gel de curatare.

Daca te vei tine de treaba in fiecare seara, vei avea un ten mai curat si mai stralucitor.

2. Nu uita de importanta tonerului

E normal sa vrei sa elimini din pasii ritualului de ingrijire daca te simti obosita, insa seara e mai recomandat decat oricand sa aplici toner, pentru ca stabilizarea pH-ului pielii o va ajuta sa se regenereze mai eficient peste noapte. Nu uita ca variantele fara alcool sunt cele spre care ar trebui sa te indrepti (chiar daca ai ten gras).

3. Aplica un ingredient anti-aging

Din nou, seara e momentul ideal pentru a aplica un ingredient puternic anti-ageing. Asadar, axeaza-te fie pe un serum cu retinol, fie pe vitamina C. Nu le combina, insa, pentru ca s-ar putea sa-ti sensibilizeze pielea. Mai bine alterneaza aplicarea: o seara retinol, o seara vitamina C.

4. Folosesc o crema hidratanta potrivita pentru tipul lor de ten

Daca te confrunti cu acnee sau puncte blocate sub piele, poate crema ta hidratanta e prea onctuoasa. Pe de alta parte, daca pielea „te tine” si se descuameaza, cel mai probabil folosesti o crema prea lejera, care nu-ti ofera emolientii de care ai nevoie.

Opteaza pentru o crema cu textura gelata si acid hialuronic in cazul in care ai ten mixt/gras, sau pentru o crema cu uleiuri emoliente daca tenul tau e uscat.

5. Dorm pe spate

Sa te educi sa dormi pe spate poate fi unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru pielea ta. Atunci cand dormi pe o parte sau, mai rau, cu fata in perna, risti sa adancesti liniile fine existente si sa te pricopsesti cu unele noi. In plus, perna ta acumuleaza in fiecare noapte produse de ingrijirea si coafarea parului, care se transfera apoi pe fata, provocand eruptii. Daca te intrebi de ceva vreme de ce ai acnee, poate acesta e raspunul.

Foto: Shutterstock.com