Uleiul facial ieftin care te scapa de petele pigmentare mai repede decat vitamina C

1
De Teodora Tirca
13 iun. 2019

Atunci cand am auzit ca un ulei poate trata petele de soare si pe cele lasate in urma de acnee, am fost foarte sceptica. Uleiul nu exfoliaza pielea, deci cum o poate uniformiza?

Totusi, cea de la care am auzit despre proprietatile miraculoase ale acestui ulei era Liah Yoo, un influencer coreean specializat pe skincare in teoriile careia chiar cred – toata lumea stie ca femeile asiatice au facut o obsesie pentru pielea alba si fara pete, asa ca acolo exista o gramada de produse de ingrijire care trateaza petele pigmentare.

View this post on Instagram

🚀NEW VIDEO🚀 Clear acne with OIL?!!! The most requested video is up😝🙌🏼 요청이 폭발적이었던 여드름피부를 위한 오일 추천 영상입니다❤️

A post shared by 🌴 LIAH YOO | 리아유 (@liahyoo) on

Liah Yoo sufera (sau suferea) de acnee, asa ca s-a confruntat mult timp cu cicatrici si pete lasate in urma de aceasta. Si desi recunoaste ca vitamina C ajuta mult la decolorarea petelor, in cazul ei provoaca iritatii (are piele sensibila), asa ca nu o poate folosi.

Cum m-a ajutat mezoterapia sa vindeca acneea si petele pigmentare

Asa a ajuns sa apeleze la uleiul Tamanu, recomandat de matusa ei.

Ulei de Tamanu virgin, 17 lei la Farmacia Tei

Aceasta il foloseste cu regularitate pentru a se bucura de un ten perfect, fara sa mai aplice nicio alta crema de ingrijire, spunand ca uleiul de Tamanu este singurul care a ajutat-o sa scape de incapatanatele pete de soare, care au revenit chiar si dupa ce au fost indepartate cu laserul.

Ce este uleiul de Tamanu?

Arborele de Tamanu creste in zonele tropicale, in special in Madagascar, si poate ajunge pana 20-30 de metri inaltime. Din samburii fructelor sale este extras uleiul de Tamanu, care e recunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si regenerante incomparabile. Oamenii din aceste zone tropicale il folosesc ca tratament in multe afectiuni dermatologice: de la pete pigmentare, pana la eczeme, vergeturi, infectii cutanate, psoriazis etc.

8 serumuri care te scapa de petele pigmentare (pentru orice buget)

„Uleiul de Tamanu este atat de puternic in repararea si regenerarea pielii, incat a fost singurul care m-a ajutat cu adevarat sa vad rezultate rapide in privinta petelor pigmentare. Primele rezultate au venit dupa cateva luni”, povesteste Liah Yoo pe canalul ei de YouTube.

Caracteristile uleiului si metoda de aplicare

Un dezavantaj al acestui ulei este faptul ca e destul de greoi – are o vascozitate medie, asa ca nu e genul de ulei lejer, care se absoarbe in piele. Daca ai ten acneic, acest lucru te va speria, insa exista modalitati de a te bucura de calitatile sale exceptionale fara sa blochezi porii.

Yoo recomanda sa aplici doar o picatura in serumul tau obisnuit si sa pui amestecul pe fata curata seara, inainte de culcare. Nu mai e nevoie sa folosesti crema hidratanta.

O alta metoda care a dat rezultate pentru ea este sa aplici uleiul doar local, pe pete – deci nu pe toata fata.

Iata alte cateva variante ceva mai usor de folosit din care poti alege:

Ulei de Tamanu bio presat la rece, 23,90 lei, www.oleya.ro

 

Serum pentru ten cu imperfectiuni cu ulei de marula si tamanu, 164 lei, makeup.ro

 

Sabio crema tip unguent cu Tamanu si Vitamina E, 47,99 lei, elefant.ro

P.S.: Retine ca pentru a vedea rezultate trebuie sa folosesti produsele cu ulei de tamanu in fiecare zi, timp de cateva luni. Daca folosirea unui ulei este prea mult pentru tine pe timp de vara, amana aplicarea pana la iarna, cand pielea ta va avea oricum nevoie de mai multa hidratare. Tine-ma la curent cu rezultatele!

Renunta la aceste 10 alimente care provoaca acnee

Foto: Instagram/Danika Pienaar