Unde merg pentru a-mi reincarca bateriile

1
De Andreea Raicu
10 aug. 2018

Anul care a trecut a fost extrem de plin si agitat, obositor, cu multe schimbari. Mi-as fi dorit sa pot pleca intr-o vacanta sau macar cateva zile undeva departe de agitatia zilnica, sa pot sa ma detasez, sa ma relaxez si sa imi incarc bateriile.

Nu am reusit sa plec intr-unul din acele spa-uri din Asia sau macar in Europa, intr-unul dintre centrele de meditatie unde nici macar semnalul de la telefon nu ajunge.

Buna mea prietena, Dana Sota, ale carei recomandari le puteti citi saptamanal pe andreearaicu.ro, a venit cu o idee minunata: sa petrec cateva zile la Country Spa, locul pe care il terminase de aranjat in urma cu cateva luni la Snagov. Sincer, nici nu m-am gandit la ceva atat de aproape, nefiind obisnuita sa gasesc un loc atat de retras si linistit in Romania.

Mi s-a parut o idee minunata, asa ca mi-am luat cateva lucruri si am plecat la Snagov, unde mi-am propus sa stau cateva zile in care sa ma relaxez si sa uit de tot si de toate.

Dana Sota imi este prietena de foarte mult timp si stiu cat de pasionata este de ceea ce face si modul in care duce lucrurile la bun sfarsit, dar recunosc ca am fost coplesita de ceea ce a facut la Country Spa. Un loc atat de frumos, linistit, in care simti ca te relaxezi din momentul in care intri.

Muzica zen, in surdina, te intampina si te insoteste in fiecare incapere din spa. Am zis ca nu pot pleca pana nu incerc toate procedurile si tratamentele… stiu ca mi-ar fi trebuit probabil o luna ca sa reusesc aceasta performanta, dar ceea ce am testat mi-a placut enorm.

Cum ador spa-urile, m-am simtit efectiv ca un copil ajuns la Disneyland. Dana mi-a explicat procedurile pe care nu le stiam si in final am facut o lisat de prioritati.

Terapia cu uleiuri biblice

Este un masaj realizat cu 12 uleiuri hidratante, care sunt mentionate si in Biblie de mai multe ori si care au o importanta putere tamaduitoare. Pentru mine a fost o experienta extrem de relaxanta, m-am simtit foarte bine, pielea mea a fost mult mai hidratata si luminoasa, iar in cele 60 de minute am avut timp sa ma gandesc doar la mine. In plus, parfumul uleiurilor m-a facut sa cred ca m-am intors in timp, intr-unul din acele palate rupte din filme cu imparati.

Masajul cu roci vulcanice

Acesta este preferatul meu si il incerc oriunde merg. Insa este foarte important ca terapeutul sa stie foarte bine cum sa il faca. Masajul cu roci vulcanice ma ajuta intotdeauna sa sa ma relaxez si sa ma bucur apoi de un somn odihnitor. Mi se pare ca nimic nu se compara cu cele 60 de minute in care pot sa ma gandesc la mine, la lucrurile care ma fac fericita, si sa ma relaxez.

Tratamentul facial Hydralessence

Pentru mine este foarte important sa imi hidratez pielea asa cum trebuie. Mi se pare ca niciodata tenul nu este prea hidratat, asa ca o masca sau un tratament pentru ingrijirea si mentinerea pielii hidratate sunt mereu cea mai buna varianta pentru mine.

De aceasta data am incercat tratamentul facial Hydralessence, adaptat in functie de nevoile tenului meu. Esteticiana mi-a curatat in profunzime tenul, iar apoi mi-a aplicat tratamentul Yon-Ka, potrivit pielii mele. Am vazut la final cum fata era vizibil mai luminoasa si hidratata si capatase un aspect mult mai sanatos si odihnit.

Sauna umeda

Nu ratez niciodata sauna, indiferent unde merg. Aici pot sa imi pun ordine in ganduri, sa ma relaxez sau sa meditez. Aleg tipul de sauna in functie de nevoile pe care simt ca le am in acel moment. La Country Spa am optat pentru sauna umeda, unde ma simt intotdeauna foarte bine. Sauna mi se pare o modalitate foarte practica prin care poti sa petreci timp cu tine si sa te relaxezi, mai ales atunci cand ai o perioada mai agitata in viata ta.

In catalogul cu tratemente se gasesc multe variante pe care le poti incerca, timp sa ai.

Bineinteles ca exista si o sala de yoga extrem de luminoasa, care te invita sa-i treci pragul. Chiar daca nu ai experimentat niciodata acest sport, aici clar iti vei dori sa-l incerci.

Dupa orele de yoga, poti incerca unul dintre ritualurile din catalogul Country Spa, precum Country Spa Detox Ritual. Este un tratament intens de drenja, subtiere si detoxifiere, care te ajuta sa elimini toxinele si sa scapi de celulita.

Terapia Feelings este un alt tratament foarte interesant. Se bazeaza pe aplicarea si masarea pielii cu uleiuri esentiale terapeutice, care te ajuta sa te relaxezi si sa uiti, cel putin pentru cateva ore, de strezul zilnic.

Gomajul corporal este ideal daca vrei sa scapi de celulele de piele moarta si sa iti recapeti aspectul placut, catifelat si luminos al pielii.

Linistea, oamenii extrem de draguti si calzi, hotelul amenajat de un alt bun prieten, Ciprian Sipos, care este specialist in design interior, m-au facut sa ma simt minunat, ca intr-un loc din care nu simteam sa plec prea repede.

Toti cei de acolo, atat personalul hotelului, cat si terapeutii din spa, stiu sa iti respecte spatiul si, in acelasi timp, sa fie acolo cand ai nevoie de ei.

Pe langa cele amintite, Country Spa are si un Mediacal Spa, in care sper sa ajung cat de curand.

Dupa cele 5 zile petrecute acolo, m-am simtit ca noua. Am plecat atat de odihnita si relaxata, cu promisiunea ca ma voi reintoarce. Ar fi si pacat, la cat de aproape de casa este.

Este un loc pe care vi-l recomand cu drag.