Cum am folosit timpul petrecut acasa pentru a-mi diversifica rutina de ingrijire a tenului

1
De Andreea Raicu
3 iul. 2020

Pe masura ce distantarea sociala si lucratul de acasa au devenit noua noastra normalitate, eu am ales sa vad partea plina a paharului, mai precis sa gasesc moduri prin care pot profita la maximum de aceasta experienta.

Ca orice lucru din viata noastra, depinde foarte mult de perspectiva din care alegi sa te uiti. Au fost multe lucruri de invatat, de facut si mai mult despre mine si cu mine. Asa ca m-am bucurat sa imi dedic mie timp, mai ales in ceea ce priveste rutina de frumusete, pe care am imbogatit-o cu cateva produse de la brandul coreean Mizon.

Practic, carantina a reprezentat scuza perfecta pentru a face niste modificari si a-mi reseta pielea. Pana la urma, cred ca tenul nostru chiar avea nevoie de un pic de distantare sociala, daca e sa fiu sincera. In primul rand, acum mi-am permis luxul sa testez produse noi si sa vad ce functioneaza cel mai bine pentru mine.

Din tot ce am incercat in aceste zile, trei produse s-au remarcat si si-au castigat meritat locul in rutina mea de fiecare zi, toate de la Mizon: Real Vitamin C Ampoule, Original Skin Energy Placenta 45 si Pure Pearl Eye Gel Patch.

Voi incepe cu Vitamina C, fiind unul din ingredientele mele preferate, la care apelez cu religiozitate.

De ce? Pentru ca este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi, diminueaza petele pigmentare si ofera un plus de luminozitate si elasticitate. Corpul nostru are nevoie de vitamina C pentru a construi muschii, cartilajele si colagenul – fibrele de proteina responsabile pentru fermitatea si rezilienta pielii. Problema e ca organismul nostru nu poate sa produca vitamina C, asa ca trebuie sa o luam prin dieta sau suplimente.

Ce mi-a placut la Real Vitamin C Ampoule si m-a facut sa-mi doresc sa-l incerc a fost concentratia ridicata si stabila de L-Ascorbic Acid (Vitamina C pura), mai precis 19%, fara apa adaugata. Iar cand am aflat ca anul trecut a castigat premiul pentru cel mai bun ser in cadrul competitiei K-Beauty Awards din Coreea de Sud, am zis ca trebuie sa vad… pe pielea mea despre ce este vorba.

Are o consistenta foarte placuta la atingere, care se absoarbe rapid in piele, si pentru ca este atat de potent, elimina destul de rapid stratul de celule moarte, declansand procesul de “vindecare” a pielii si accelerand regenerarea celulara si productia de colagen. Dupa mai multe saptamani de utilizare, pielea mea era mult mai catifelata, mai luminoasa, iar petele pigmentare si liniile fine nu au mai fost atat de vizibile. Desi unii experti sugereaza folosirea produselor cu vitamina C dimineata, pentru extra protectie impotriva agresorilor zilnici precum mediul poluant, stresul si expunerea la soare, eu l-am folosit si seara, pentru repararea pielii pe timpul noptii.

Cat despre al doilea produs din portofoliul brandului Mizon pe care l-am testat, Original Skin Energy Placenta 45, pot spune ca a fost partenerul perfect pentru serul cu vitamina C. Formula sa inovatoare, ce contine 45% extract de Placenta (bogata in aminoacizi si minerale), dar si acid hialuronic, beta-glucan si adenozina, a lucrat intensiv pentru imbunatatirea elasticitatii si fermitatii tenului. Impreuna, acesti doi supereroi m-au ajutat sa am un look proaspat si intinerit in fiecare zi.

Iar cireasa de pe tort au fost in mod clar plasturii Pure Pearl Eye Gel, cu proteine din perle si pudra de diamante pentru luminozitate, alantoina si tocopherol (vitamina E) cu puternic efect antirid si White Flower Complex, pentru diminuarea cearcanelor. I-am adorat si deja nu prea mai concep sa nu-i am in frigider dimineata, pentru aplicare rapida si o reimprospatare aproape instantanee a privirii.

Ah, si era sa uit detaliul cel mai important!

Real Vitamin C Ampoule contine ingrediente certificate EWG – All Green Grade, iar plasturii Pure Pearl Eye Gel sunt certificati Eco-Cert (95% din ingrediente provin din culturi organice).

Daca aceasta experienta m-a invatat ceva, a fost ca abordarea less-is-more va functiona intotdeauna. Sigur, imi place sa experimentez cu produsele de ingrijire a pielii (ador sa testez formule noi), dar de regula cel mai bine imi face sa ma intorc la ingredientele care stiu ca functioneaza pentru nevoile pielii mele. Iar aceste trei produse de care tocmai ti-am povestit exact asta mi-au oferit – ingrediente de calitate si posibilitatea simplificarii rutinei mele… cu rezultate absolut spectaculoase. Cand m-am revazut cu prietenele mele post-carantina, foarte multe m-au intrebat ce am facut de am tenul atat de luminos si proaspat. N-am facut foarte multe, doar l-am hranit cu ce trebuie 😉

Sper sa testezi si tu produsele Mizon – sunt convinsa ca vei fi la fel de impresionata!

Foto: Arhiva personala