Cele mai bune serumuri accesibile cu vitamina C pura

1
De Teodora Tirca
25 nov. 2020

Din fericire, nu mai trebuie sa-ti golesti portofelul ca sa ai acces la un serum cu vitamina C bine formulat. Iti dezvalui cele mai bune optiuni la preturi prietenoase.

Exista o gramada de serumuri cu vitamina C pe piata, dar nu toate contin forma ei pura, adica „L-ascorbic acid”. Multe dintre ele contin forme derivate, precum ascorbyl palmitate sau magnesium ascorbyl phosphate. Nu e nimic rau in asta, si acestea sunt eficiente, doar ca pielea trebuie sa le transforme in acid ascorbic inainte de a incepe sa le foloseasca, ceea ce inseamna ca isi vor face efectul ceva mai lent.

Daca inainte se foloseau des forme derivate ale vitaminei C (mai ales in produsele accesibile ca pret), acum forma pura a devenit din ce in ce mai populara – chiar si in serumurile mai ieftine. Ma bucur ca nu mai e nevoie sa cheltuim o avere pentru a avea acces la ingrediente puternice si dovedite clinic, asa cum sunt vitamina C, retinolul sau niacinamida.

Mai jos iti dezvalui cele mai eficiente serumuri cu vitamina C pura, care au preturi accesibile:

1. Revox Just Vitamin C 20% Serum

23,20 lei, redusa de la 29 lei, douglas.ro

Serumul de la Revox m-a surprins: are un pret foarte mic, insa contine vitamina C pura impreuna cu alte ingrediente bune pentru piele, precum extractul de aloe vera si de Camellia Sinensis. E drept ca e o formula mai simpla decat cele scumpe, insa are o doza mare de vitamina C – 20% – suficienta pentru a netezi ridurile si a te scapa de petele pigmentare. In plus, vitamina C stimuleaza procesul de sintetizare a colagenului, ajutandu-te sa-ti mentii pielea ferma si tanara pentru mai mult timp.

Folosesc acest produs de o luna deja si imi place la nebunie – poate ca e textura mea preferata de vitamina C de pana acum, pentru ca desi e un serum hidratant, nu lasa o pelicula uleioasa pe piele, ci se absoarbe rapid. Eu amestec 2-3 picaturi in crema mea hidratanta obisnuita.

4 semne ca parul tau imbatraneste – si ce e de facut

2. The Inkey List Vitamin C Serum

50 lei, sephora.ro sau in magazinele fizice Sephora

Are foarte putine ingrediente: practic, e un serum care se bazeaza in cea mai mare parte pe puterea vitaminei C, care are o concentratie suficient de mare pentru a estompa petele pigmentare si a netezi liniile fine si ridurile. Spre deosebire de serumul de la Revox, acesta este mai dens („aproape ca un unt”, il descria o colega), astfel ca nu-l vei putea amesteca in alte creme. Te sfatuiesc sa-l aplici imediat dupa ce te-ai spalat pe fata, pe tenul complet uscat.

3. The Ordinary Ascorbic acid 8% + Alpha Arbutin 2%

53 lei, douglas.ro

Acest serum lejer cu vitamina C pura are in compozitie si Alpha Arbutin 2%, un ingredient cunoscut pentru capacitatea sa de uniformizare a tenului si estompare a petelor pigmentare. Impreuna, vitamina C si alpha arbutin confera luminozitate aproape instant tenului, ajutand la mentinerea fermitatii pielii, la estomparea petelor si reducerea liniilor fine. Serumul are o textura lejera, asa ca aplica-l inainte de crema hidratanta, direct pe tenul curat.

Greseala pe care o faci atunci cand aplici serumul cu vitamina C

4. Revolution Skincare Vitamin C 12.5%

71 lei, notino.ro

Serumul de la Revolution contine o cantitate suficienta de acid ascorbic pentru a regenera tenul si a estompa petele pigmentare. Zi dupa zi, tenul tau va capata acea luminozitate specifica tineretii, iar liniile fine vor fi si ele netezite. Si acesta are o consistenta lichida – aplica-l inainte de crema hidratanta, dimineata.

Foto: Instagram/Cindy Mello