Salata care te ajuta sa slabesti rapid si sanatos

1
De Cristina Tudor
29 dec. 2020

Este bogata in vitamine si minerale.

Salata de patrunjel are nebanuite efecte benefice asupra organismului. Iata de ce este mai mult decat indicat sa facem o cura de cel putin o saptamana.

Principalul ingredient al acestei salate extrem de benefice este patrunjelul, o adevarata resursa de vitamina C, atat de importanta in sustinerea imunitatii.

Patrunjelul nu este doar un condiment indispensabil, ci mai ales un medicament natural valoros. El este bogat in vitaminele C, A, dar are si fier, mangan.

Sucul de patrunjel este de real ajutor in cazul hepatitelor B si C, dar si altor afectiuni.

Specialistii sustin ca patrunjelul este de 4 ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar fier contine mai mult decat are spanacul.

De asemenea, patrunjelul are un continut scazut de calorii, dar este bogat in substante nutritive importante, precum vitaminele A, K si C.

In afara de rolul sau in mentinerea sanatatii oaselor si a inimii, vitamina K este esentiala pentru coagularea sanguina corecta, ceea ce poate ajuta la prevenirea sangerarii excesive. Numai doua linguri (8 grame) de patrunjel livreaza mai multa vitamina K decat aveti nevoie intr-o zi.

Reteta salata de patrunjel (tabbouleh)

Secretul reusitei salatei tabbouleh sau salata de patrunjel sta in tocarea cat mai marunta a ingredientelor.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.